FC Utrecht wil stadionkoop nog dit seizoen afronden

© FCU Photo
UTRECHT - Stadion Galgenwaard moet nog dit seizoen weer van FC Utrecht zijn. Dat zei algemeen directeur Thijs Otto van Es dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers van de club. Door het wegvallen van de huurkosten verwacht de club per jaar een fors bedrag te besparen, zelfs al komt het onderhoud door de aankoop voor rekening van de club.
De onderhandelingen over de koop van het stadion zitten in de eindfase, zegt Van Es. "We zien geen rode vlaggen. Het is wel heel spannend, het is net alsof je een huis koopt. Er moet een bouwkundig onderzoek plaatsvinden en je moet naar de bank. Maar het gaat een forse impact op ons kostenniveau hebben", zegt Van Es.
Financieel directeur Edo Keuning en algemeen directeur Van Es bij de presentatie van de cijfers
Financieel directeur Edo Keuning en algemeen directeur Van Es bij de presentatie van de cijfers © RTV Utrecht
FC Utrecht zou daarmee de kans vergroten dat het vijfjarenplan, dat vorig jaar werd ingezet, gaat slagen. Doel van dat plan is over vier jaar een operationeel verlies van drie miljoen euro per seizoen te boeken, en door transfers in de plus te komen. De eerste fase van dat plan is, ondanks Corona, geslaagd.

Niet schrikken

De fans hoeven daarom niet te schrikken van het tekort, zegt Van Es, want het gaat goed. "We zijn tevreden met 5,1 miljoen euro verlies omdat we 6,3 miljoen begroot hadden", legt Van Es uit. "We hadden grote zorg gehad als we slechter hadden gepresteerd. We hebben de zaak onder controle. Om de uiteindelijke doelstelling te halen hebben we echt die vijf jaar nodig."
Het tekort betekent ook niet dat de hand voor wat betreft transfers de komende tijd op de knip moet. "Maar we gaan geen transfers doen om de transfers", aldus Van Es. "Er is een duidelijke technische visie, we willen de selectie bij elkaar houden. We hebben onze afspraken over wat we daarvoor te besteden hebben, en daar houden we ons aan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.