RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Topsportcompetities voor selecte groep vanaf 17 december hervat

PROVINCIE UTRECHT - Topsporters in de topsportcompetities mogen vanaf 17 december weer trainen en wedstrijden spelen. Dat is het voornemen van het kabinet bleek vanavond tijdens de persconferentie.

Het gaat om een selecte groep van ongeveer 1000 voetballers en zo'n 5000 topsporters uit overige sporten. Het betreft voor zowel mannen als vrouwen de volgende sporten: hockey, basketbal, waterpolo, volleybal, handbal, korfbal, beachvolleybal, honkbal, softbal, rugby, ijshockey, rolstoelbasketbal, zaalvoetbal, cricket, badminton en tafeltennis.

In tegenstelling tot alle andere sportcompetities in Nederland kon het betaalde voetbal de afgelopen weken wel gewoon doorgaan.

Klein lichtpuntje voor amateurvoetbal
De gehoopte versoepelingen voor het amateurvoetbal bleven uit, maar toch ziet KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee na de persconferentie van het kabinet nog een lichtpuntje. Mogelijk wordt de leeftijdsgrens voor trainen in groepsverband komende maand opgehoogd van 18 naar 27 jaar.

Dat zou betekenen dat naast de jeugd ook een deel van de volwassen amateurvoetballers weer normaal kan gaan trainen. "Helaas nog geen versoepelingen op korte termijn, maar trainen in teamverband staat hoog op de agenda. Dat is een klein lichtpuntje voor het amateurvoetbal", aldus Van der Zee.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -