Diede de Groot mist NK vanwege polsblessure: 'Baal enorm'

© Orange Pictures
WOERDEN - Diede de Groot moet deze week het Nederlands kampioenschap Rolstoeltennis in Amstelveen missen. De speelster uit Oudewater kampt met een polsblessure.
"Vorige week heb ik die blessure opgelopen, en de pols is natuurlijk een zeer belangrijke component in het tennis. Wij doen alles ermee, rollen en slaan. Daarom zijn we extra voorzichtig, ook met oog op de Australian Open in januari", zegt De Groot tegen RTV Utrecht. Ze hoopt binnen een week de training weer te kunnen hervatten.

Overbelasting

Ze wijt de blessure aan overbelasting. "Het is een combinatie van te veel trainen en een heel gevoelig gewricht", geeft de nummer 1 van de wereldranglijst aan. "Helaas ben ik in mijn enthousiasme daarmee te ver gegaan."
Het is goed om nu even een pas op de plaats te maken
Diede de Groot
Door de blessure heeft De Groot zich af moeten melden voor het NK. "Ik baalde enorm, omdat het toernooi speciaal voor ons georganiseerd is. We hebben al zo lang geen toernooi meer gespeeld. En het is ook een belangrijke voorbereiding op januari. Maar het is goed om nu even een pas op de plaats te maken", zegt de Oudewaterse.
Eerder dit jaar, in augustus, was er ook al een NK Rolstoeltennis. Dat toernooi (gewonnen door De Groot) was toen extra ingelast door de KNLTB vanwege het tekort aan wedstrijden voor de rolstoeltennissers. Het NK dat in de winter gespeeld wordt, is het reguliere NK.

Australian Open en Paralympische Spelen

De Groot kijkt uit naar de Australian Open, maar nog veel is onzeker daarover. "We zijn nog in afwachting wanneer dat toernooi is en wanneer we Australië in kunnen. Ik focus mij op de naam, niet op een datum. Meer weten we helaas nog niet, ook niet welke voorbereidingstoernooien we kunnen spelen", zegt ze.
"Veel toernooien kunnen voor ons rolstoeltennissers niet doorgaan. Er is geld nodig voor de organisatie, maar dat is er niet genoeg via sponsoren. In november konden we het WK Rolstoeltennis naar Nederland halen, maar de situatie was toen minder dat de organistatie het niet verantwoord vond. Het is daarom erg weinig, dus alles wat er is, wil je gewoon meedoen", aldus De Groot.
Komende zomer staan voor De Groot ook de Paralympische Spelen in Tokio op het programma. De kwalificaties worden rond mei of juni bekendgemaakt. "Dan moeten we voldoen aan rankingeisen. Maar er zijn wel heel weinig toernooien gespeeld, dus misschien gaan ze andere regels maken. Dat kan ik wel begrijpen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.