Hoger beroep van Kampong in coronasoap afgewezen

Kampong-speler Jip Janssen
Kampong-speler Jip Janssen © Orange Pictures
UTRECHT - Het beroep dat Kampong had aangetekend tegen de straf van hockeybond KNHB in de coronasoap, is afgewezen. De Utrechtse hockeyers krijgen door de onherroepelijke uitspraak definitief drie punten in mindering. Daarnaast moet de wedstrijd tegen Tilburg overgespeeld worden.
Op 25 september maakte Kampong in de wedstrijd met Tilburg gebruik van de diensten van Jip Janssen, terwijl hij in afwachting was van de uitslag van een coronatest. In de rust hoorde Janssen dat hij positief getest was. Volgens de nieuwste regels van de KNHB is het verboden om een speler op te stellen die in afwachting was van een coronatestresultaat.

Dubbele straf

Van de Tuchtcommissie kreeg Kampong een boete vanwege het niet melden van de coronatest van Janssen en het 'schaden' van het aanzien en de belangen van de hockeysport. De competitieleiding van de KNHB deed er een puntenstraf bij. Daarnaast moest het duel tegen Tilburg ingehaald worden.
"De competitieleiding was van mening dat de bewuste speler in quarantaine had moeten zijn op basis van het feit dat hij lichte klachten had en een test had laten uitvoeren waarvan de uitslag nog niet bekend was", schrijft de hockeybond.

Beroep afgewezen

Kampong ging daar tegen in beroep, maar de onafhankelijke Commissie van Beroep van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond heeft dat beroep afgewezen.
"De Commissie van Beroep oordeelde dat de KNHB in redelijkheid tot haar besluit is gekomen en wees het beroep af. Dit betekent dat de drie punten in mindering gehandhaafd blijven en de competitieleiding van de KNHB een datum zal vaststellen waarop de wedstrijd Tilburg - Kampong wordt overgespeeld", aldus het persbericht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.