RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voetbalfans ook in januari nog niet welkom in Galgenwaard

UTRECHT - FC Utrecht-fans hoeven voor de maand januari nog niet te hopen op een bezoek aan de Galgenwaard. Het kabinet ziet het voorlopig niet zitten publiek toe te laten bij wedstrijden in het betaald voetbal. Dat heeft Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, vandaag te horen gekregen van premier Rutte.

"Vandaag is er goed overleg geweest over het grote maatschappelijke belang van sport in onze samenleving", zei Gudde. "Er is hierbij nadrukkelijk gesproken over het belang van publiek in onze stadions en de enorme pijn voor onze sector, zowel het gemis voor de supporters als de financiŽle druk voor de clubs."

Rutte noemde gisteren in de persconferentie de zogeheten Fieldlabs waarbij publiek welkom is in de stadions. Met die proef worden in de stadions van NEC en Almere City, waar maximaal 1500 toeschouwers welkom zijn, diverse coronamaatregelen getest.

Volgens Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV zijn de Fieldlabs echter niet hetzelfde als het toelaten van publiek. Hij zei gisteravond dat de ECV er samen met de KNVB en de CoŲperatie Eerste Divisie (CED) op hadden aangedrongen om naast de proef met de Fieldlabs ook in de andere stadions publiek toe te laten. Daarover zegt het ministerie nu dat dat nog niet mogelijk is.

Sportminister Tamara van Ark heeft toegezegd zich in te spannen om de financiŽle gevolgen zoveel mogelijk te beperken. "Ik ben wel blij met de toezegging vanuit minister Van Ark en minister-president Rutte om te kijken naar de enorme omzetverliezen in het betaald - en amateurvoetbal en dat we samen gaan kijken naar werkbare oplossingen voor de gehele sector. Hierover blijven we met elkaar over in nauw overleg", zei Gudde daarover.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -