Van der Garde debuteert in 24 Uur van Daytona

© Marc van Rossum du Chattel / RTV Utrecht
VEENENDAAL - Giedo van der Garde doet met Racing Team Nederland eind januari voor het eerst mee aan de 24 Uur van Daytona. De langeafstandsrace op de Daytona International Speedway geldt als een klassieker. Het Nederlandse raceteam van Frits van Eerd ziet de wedstrijd als goede voorbereiding op de start van het WK, half maart in de Amerikaanse stad Sebring.
"Die race stond altijd al op mijn bucketlist", zegt Veenendaler Van der Garde, de voormalig Formule 1-coureur die onderdeel is van Racing Team Nederland. "Voor ons allemaal wordt het een grote uitdaging, want niemand in het team heeft Daytona eerder gedaan. Ik kijk er enorm naar uit en ben benieuwd hoe goed we kunnen scoren."
Nyck de Vries maakt niet langer onderdeel uit van het vaste rijderstrio van Racing Team Nederland. De Vries is ook test- en reservecoureur bij Toyota. "Dat betekent dat hij in principe elk moment door Toyota naar hun raceteam kan worden gepromoveerd en ik hoop ook dat hij die kans zal krijgen", zegt Van Eerd. "Wij hebben daarom gekozen om Job van Uitert tot vaste rijder te promoveren, ook en vooral met het oog op onze ambities voor de langere termijn."
Van Uitert (22) mocht dit jaar al twee keer invallen bij het team, als vervanger van De Vries die ook in de Formule E rijdt. De jonge Brabander vormt nu samen met Van Eerd en Van der Garde het vaste rijderstrio van Racing Team Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.