Handbalsters wacht helse klus tegen Noorwegen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/LEUSDEN - De Nederlandse handbalsters staan voor een nieuwe helse klus op het EK in Denemarken. Grootmacht Noorwegen is de eerste tegenstander in de hoofdronde. Die Scandinavische ploeg won al zeven keer de Europese titel.
Het team met Laura van der Heijden uit Leusden en de Bunschotense Angela Malestein, voorkwam dinsdag een roemloze aftocht in de groepsfase door met 28-24 te winnen van Hongarije. Malestein, die haar 150ste interland speelde, eiste in die wedstrijd een hoofdrol voor zichzelf op. Daardoor bleef regerend wereldkampioen Oranje, dat de eerste twee duels in de poule had verloren, toch nog in het toernooi.
Angela Malestein maakt zich op voor haar 151ste interland
Angela Malestein maakt zich op voor haar 151ste interland © Martine van Woudenberg
Het Nederlands team heeft 2 punten meegenomen naar de hoofdronde, maar Noorwegen 4. Die ploeg won al zijn wedstrijden overtuigend en eindigde bovenaan in zijn groep met een doelsaldo van +40. Het team met sterspeelsters als Heidi Løke, Nora Mørk en Stine Oftedal is in topvorm.

Angstgegner

Noorwegen was jarenlang een angstgegner; Nederland kon maar niet winnen op de grote kampioenschappen: de finale van het WK in 2015 en de finale van EK van 2016 verloor Oranje van de Noorse ploeg. Tot het WK van 2019 in Japan. Toen wisten de handbalsters eindelijk af te rekenen met dat trauma en wonnen ze met 30-28.
De wedstrijd in de Sydbank Arena van Kolding begint vanavond om 20.30 uur.