El Azzouti verlaat IJsselmeervogels

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Ahmed el Azzouti vertrekt na dit seizoen bij IJsselmeervogels. Hij is al de vijfde speler die de deur van de Westmaat komende zomer achter zich dichttrekt.
Het vertrek van El Azzouti heeft een tactische reden, vertelt Erwin van der Lugt namens de technische commissie. "We hebben een nieuw beleidsplan waarin staat dat we 4.3.3 willen gaan spelen. Dan heb je een ander type speler nodig, en met Danny van den Meiracker hebben we al een pure centrumpsits. Zijn contract loopt door."
Vanwege de budgetverlaging als gevolg van Corona kan IJsselmeervogels het zich niet permitteren om twee dure centrumspitsen op de loonlijst te houden. "En omdat Ahmed liever niet aan de buitenkant speelt hebben we in goed overleg besloten na dit seizoen uit elkaar te gaan."
Ahmed el Azzouti kwam in de zomer van 2019 van Kozakken Boys naar IJsselmeervogels. Waar hij volgend seizoen speelt is nog onduidelijk, al weet voetbal247.nl te melden dat dat mogelijk Quick Boys is.
Dat er nu al van vijf spelers bekend is dat ze komende zomer vertrekken heeft ook alles te maken met de budgetverlaging, zegt Van der Lugt. "Dan moet je keuzes maken en bijvoorbeeld ook afscheid nemen van een relatief dure bankzitter als Robbert Olijfveld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.