Van Ede over trainerskeus: 'Pas op voor opportunisme'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - In Een Berg Sport analiseert Gert Kuys de wedstrijd tegen ADO Den Haag, gaat het over de vraag wie eventueel na 27 december de trainer van FC Utrecht moet worden en dicht Korneel zijn wekelijkse Ode.
"We krijgen elke wedstrijd opgelegde kansen", zegt Gert Kruys. Vooral voor rust had FC Utrecht moeten scoren. Gyrano Kerk en Mimoun Mahi stonden oog in oog met doelman Koopman, maar faalden. "Mahi komt één op één met de keeper en produceert een kabouterschot."
'"Mahi produceert een kabouterschot"
Nadat Utrecht toch nog op 1-0 kwam, kreeg Dalmau rood en kantelde de wedstrijd. "Een oliedomme actie van Dalmau met een onervaren scheidsrechter", vindt Kruys.

Hake of Van Bommel?

Het is inmiddels december, en dat is de maand waarin FC Utrecht gaat beslissen of interim-trainer René Hake het seizoen mag afmaken, of dat FC Utrecht toch in zee gaat met bijvoorbeeld Mark van Bommel. "Er circuleren een heleboel namen. Van Bommel is een persoonlijkheid en een goeie trainer", zegt Gert Kruys.
'Kijk uit voor opportunisme'
Oud-doelman Jan Willem van Ede waarschuwt voor opportunisme. "Je moet kijken wat de ontwikkeling is van zo'n team en hoe de groep reageert. Dan mag het resultaat van zondag niet uitmaken, als je bijvoorbeeld in de slotfase met 2-1 verliest. Dat is zo opportunistisch."

De Ode

Korneel blikt in zijn wekelijkse ode terug op het puntenverlies tegen ADO. "Angst en achteruit na die rode kaart." Voor de wedstrijden tegen PSV en Ajax en zondag en woensdag roept de huisdichter op tot strijdlust. "Ga vechten, ram die bal naar voren. Ik herken FC Utrecht niet."
Ode roept op tot strijdlust

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.