Ook Jong FC Utrecht mist teveel kansen

UTRECHT - Jong FC Utrecht deed vrijdag wat de hoofdmacht al weken doet: het miste teveel kansen in de wedstrijd tegen Excelsior. "We hadden een dubbele score op het bord kunnen zetten", zei interim-trainer Ab Plugboer na afloop. Het grote verschil met het eerste: Jong FC Utrecht maakte er tegen Excelsior wel drie, één meer dan de tegenstander.
De mooiste van de avond van de openingstreffer, halverwege de eerste helft, van Odysseus Velanas. "Lekker afstandschot, onderkant lat, met een klein effect eraan. Dus da's mooi", zei de middenvelder. "We probeerden aanvallend, creatief en met lef te spelen", vervolgde de doelpuntenmaker.
Jong FC Utrecht had na de 1-0 geen kind Excelsior, getraind door voormalig assistent-trainer van FC Utrecht Marinus Dijkhuizen. Jeredy Hilterman maakte nog voor rust de 2-0 en vlak na de thee tilde Hicham Acheffay de score naar 3-0.
Daarna had Jong FC Utrecht de kansen om Excelsior volledig naar de slachtbank te voeren, maar het scoorde niet meer. Justin Lonwijk trof nog wel de paal. In de laatste tien minuten werd het nog spannend. In de extra tijd kwamen de Rotterdammers uit een strafschop zelfs nog terug tot 3-2.
"Als je de kansen die je krijgt niet benut, dan kan het zomaar nog 3-2 worden en wordt het nog billenknijpen in de eindfase", besluit Plugboer.