Uitgeleende Mitchell van Rooijen even terug op Zoudenbalch: 'Bij Excelsior speel ik echt ergens om'

© Excelsior.nl
UTRECHT/HOUTEN - Mitchell van Rooijen liep ongeveer de helft van zijn leven rond op trainingscomplex Zoudenbalch, als jeugdspeler van FC Utrecht. De middenvelder uit Houten is dit seizoen door de Domstedelingen uitgeleend aan Excelsior, en keerde vrijdag voor even terug.
Vrijdag zat Van Rooijen bij het duel tussen Excelsior en Jong FC Utrecht het gehele duel op de bank van de Rotterdamse club. "De afgelopen tijd heb ik pech gehad", doelt Van Rooijen op een kleine blessure die hij heeft gehad.
"Het was gelukkig niet heel erg. Bij zo'n wedstrijd hier had ik graag willen spelen en ik was er klaar voor, maar de trainer heeft een andere keuze gemaakt, dat is jammer." Jong FC Utrecht won het duel uiteindelijk met 3-2.
Bij het eerste stond een goed middenveld en dan moet je keuzes maken
Mitchell van Rooijen
Excelsior staat op dit moment twaalfde in de Keuken Kampioen Divisie met 20 punten, Jong FC Utrecht staat met één punt minder dertiende. "Als team draaien we nog niet heel goed", zegt Van Rooijen. "Ook van mij persoonlijk had het spel beter gemoeten. En als team hadden we gewoon hoger moeten staan."

Geen spijt van uitleenbeurt

Van Rooijen maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste van FC Utrecht. De Houtenaar raakte toen geblesseerd en kon in de voorbereiding van het huidige seizoen weer aansluiten bij de selectie. Echter werd hij begin augustus uitgeleend aan Excelsior.
"Het was voor mij een hele goeie optie, ook omdat ik de trainer kende", zegt Van Rooijen over Marinus Dijkhuizen. "Jong FC Utrecht is het meer een opleidingsteam, hier bij Excelsior speel je echt ergens voor. We kunnen met Excelsior promoveren en spelen dus om de prijzen."
Vooralsnog lijkt Van Rooijen geen spijt te hebben van zijn keuze. "Ik zit al elf, twaalf jaar bij FC Utrecht. Dan is het ook goed om ergens anders te kijken. Bij het eerste stond een goed middenveld en dan moet je keuzes maken. In dit geval heb ik voor Excelsior gekozen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.