Eerste nederlaag Van den Brom tegen zijn oude club Anderlecht

© fcutrecht.nl
AMERSFOORT - John van den Brom heeft vrijdag zijn eerste nederlaag moeten incasseren als trainer van Racing Genk. De ploeg van de Amersfoortse coach verloor in Brussel met 1-0 van Anderlecht. De Duitse spits Lukas Nmecha maakte het enige doelpunt in het Lotto Park.
Anderlecht, met Michel Vlap als vroege invaller, maakte een einde aan de zegereeks van Racing Genk dat de voorgaande zeven wedstrijden in de Belgische voetbalcompetitie had gewonnen. Onder leiding van de nieuwe trainer Van den Brom won Genk de afgelopen weken op overtuigende wijze van Moeskroen (4-1), Cercle Brugge (1-5) en Antwerp (4-2).
De 54-jarige Van den Brom keerde vrijdag terug in het stadion waar hij zelf tussen 2012 en begin 2014 werkte. De oud-trainer van onder andere AZ Alkmaar en FC Utrecht veroverde in 2013 met Anderlecht de Belgische titel, maar werd het seizoen daarop ontslagen.
Genk gaat met 31 punten uit zestien wedstrijden nog wel aan kop in België, maar Club Brugge (30 punten) kan de eerste plaats zondag overnemen als het wint bij Antwerp. Anderlecht klom naar de vierde plaats met 26 punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.