Debora Jille met badmintonners naar EK: 'Brons is het doel in 2021'

© Orange Pictures
HOUTEN - De Nederlandse badmintonploeg, met Debora Jille uit Houten, heeft zich geplaatst voor het EK voor gemengde teams. Oranje versloeg in het derde groepsduel Tsjechië (3-2) en behaalde daarmee de derde overwinning in de kwalificatiegroep.
Debora Jille blikt terug op de EK-kwalificatie van de Oranje-ploeg
Na winst van het mixkoppel Ties van der Lecq/Debora Jille en Mark Caljouw in het enkelspel leidde Nederland met 2-0. Nadia Choukri verloor nipt haar partij en het mannendubbel werd niet gespeeld in verband met een knieblessure bij Ties van der Lecq. Daardoor kwamen de Tsjechen weer op gelijke hoogte. Daarna sloegen Debora Jille en Cheryl Seinen met winst in het vrouwendubbel Oranje naar het eindtoernooi.
We hebben twee jaar geleden brons gehaald, dus ik denk zeker dat dat weer het doel is voor 2021
Debora Jille

Verwachting ingelost

"Als je wint, is de stemming altijd goed. We hebben best een jong team, maar we liggen elkaar goed dus dat is wel fijn", vertelt Jille na afloop vanuit de auto, op weg van Oostenrijk naar Nederland. "Natuurlijk voelde ik druk in de laatste wedstrijd, want we moesten winnen. Wat extra druk hadden we zeker, maar daar kunnen we goed genoeg mee omgaan. We deden wat van ons verwacht werd."
"Ik denk dat wij dit toernooi als favoriet in gingen. We hadden pech dat Ruben thuis moest blijven vanwege ziekte, maar we zijn blij dat we die favorietenrol hebben waargemaakt", aldus Debora.
De ploeg van bondscoach Ruud Bosch won in Oostenrijk eerder van het gastland en Slowakije. De eindronden zijn volgend jaar in Finland. "We hebben twee jaar geleden brons gehaald, dus ik denk zeker dat dat weer het doel is voor 2021."
Ruben Jille, de broer van Debora, ontbrak in de Nederlandse ploeg. Hij is ziek en reisde daarom niet af naar Oostenrijk. "Ik hoop dat hij de wedstrijden heeft gekeken. Ik heb regelmatig contact met hem", zegt ze.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.