RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Het gaat Ultee voor de wind bij Fortuna Sittard: 'Met vertrouwen naar Utrecht'

1/2
UTRECHT - Sinds Utrechter Sjors Ultee officieel de nieuwe hoofdtrainer is van Fortuna Sittard is de ploeg aan het winnen. De oefenmeester kijlkt dan ook met vertrouwen vooruit naar volgende week. Dan neemt hij het in het voor hem bekende stadion Galgenwaard op tegen FC Utrecht.

Sjors Ultee: 'We worden stabieler'


"Dit is een heel lekkere serie", zegt Ultee. Vorige week werd Willem II met 3-2 verslagen, vrijdagavond was zijn ploeg met 1-2 de baas over Heracles Almelo. "Ik vind verdiend altijd heel moeilijk. We waren aan de bal niet goed, maar wel doeltreffender. Gelukkig hebben wij de drie punten."

Met borst vooruit richting Utrecht"
Sjors Ultee

Door de goede reeks groeit het vertrouwen in Sittard. "Als je onderin bungelt met drie punten is dat moeilijk, de eerste overwinning is dan heel fijn. Maar het is niet genoeg, we moesten doorpakken. Dat het ook uit lukt, is extra lekker. Vanaf het begin hebben we goede momenten gehad, alleen heel wisselvallig. We zijn blij met de groei in constantheid. We worden veel stabieler."

Terug naar De Galgenwaard
Ultee heeft een rijke historie bij FC Utrecht. Hij begon er als trainer in de jeugd en groeide door tot assistent-trainer van het eerste elftal. Hij was toen de rechterhand van Utrechter Rob Alfen, die bij Fortuna de assistent is van Ultee. De twee Utrechters nemen het zaterdag 19 december op tegen hun oude club. "Vorig jaar heb ik er weinig plezier gehad, dit jaar hoop ik op leukere", aldus Ultee. FC Utrecht was in november 2019 met 6-0 te sterk voor Fortuna.

Dit jaar wil de Utrechter trainer met een beter resultaat huiswaarts keren. "Daar heb ik vertrouwen in. We kijken naar onszelf en krijgen weer een ruimere groep. We gaan er niet met knikkende knieen heen maar met de borst vooruit en met vertrouwen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -