RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van der Vorst niet verkozen tot voorzitter boksfederatie AIBA: 'Maak me zorgen'

1/2
NIEUWEGEIN - Boris van der Vorst wordt niet de nieuwe voorzitter van de mondiale boksfederatie AIBA. De Bunniker, voorzitter van de Nederlandse boksbond, stelde zich in oktober verkiesbaar, maar moest het dit weekend bij de stemming afleggen tegen de Rus Oemar Kremlev.

Boris van der Vorst: 'Koester dat landen zich hebben uitgesproken voor verandering'


"Het is een eervolle tweede plaats, maar ik heb er wel moeite mee. Niet voor mijzelf maar over de toekomst van het Olympisch boksen", reageerde Van der Vorst in Namen en Rugnummers. "Kremlev is niet bepaald het type dat het IOC wilde als voorzitter."

Helaas weer de verkeerde keuze gemaakt"
Boris van der Vorst

Op Radio M Utrecht vertelde Van der Vorst iets meer dan een maand geleden over de redenen van zijn kandidaatschap. Hij wilde de bezem halen door de mondiale boksbond, die al geruime tijd in een bestuurlijke en financiële crisis verkeert. Het IOC besloot de AIBA daarom vorig jaar te schorsen en de organisatie van onder meer de kwalificatie voor de
Olympische Spelen over te nemen. "Om eerlijk te zijn kon ik het niet meer aanzien. Het is gewoon een zooitje. Die klus wil ik gaan klaren, hoewel het niet makkelijk gaat worden. Met name op financieel vlak zal er een boel moeten gebeuren", zei Van der Vorst toen.

Verbazingwekkend
De Bunniker denkt nu niet dat dit allemaal voor niets is geweest. "Het is een bijzonder campagne avontuur geweest. Veel landen hebben zich uitgesproken voor verandering en dat koester ik", zegt Van der Vorst. "Nu is helaas weer de verkeerde keuze gemaakt in mijn ogen. Zijn naam is genoemd in het IOC-rapport met als advies niet voor hem te kiezen. Ik vind het verbazingwekkend dat zoveel mensen alsnog voor hem hebben gekozen."

Kremlev kreeg 57 procent van de stemmen, Van der Vorst eindigde met ruim 30 procent als tweede. Vier stemrondes waren nodig om tot een winnaar te komen op het online-congres.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -