Malestein blikt vooruit op cruciaal treffen: 'Alles nu achter ons laten'

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Handbalster Angela Malestein staat met de Oranje-dames maandag voor een cruciaal duel op het Europees kampioenschap. De Bunschotense moet met Nederland van Duitsland winnen, om in de race te blijven voor een plaats in de halve finale.

Veel tegenslagen, maar nog altijd kans

Vrijdag kregen de toch al geplaagde Oranje-handbalsters een flinke tik te verwerken. Er werd fors verloren van Noorwegen (32-25), terwijl tot overmaat van ramp Kroatië ook nog eens won van Roemenië (25-20). Er is nog een kleine kans dat Nederland toch nog doorgaat, maar dan moet er in ieder geval gewonnen van Duitsland (maandag) en Roemenië (dinsdag). "Er zijn nog twee wedstrijden en die kunnen we winnen", sprak Malestein op Radio M Utrecht. "Eerst wacht Duitsland, dan zien we wel verder, meer kunnen we ook niet doen op dit moment."
Angela Malestein blikte op Radio M Utrecht vooruit op de cruciale EK-wedstrijden van Oranje

Weerzien met Groener

Bij onze oosterburen staat Henk Groener als bondscoach voor de groep. Een bekende voor veel handbalsters uit de huidige selectie. "Maar dat speelt niet mee hoor", vertelde Malestein. "Het is een fijne vent, maar ik wil net zo graag van Henk winnen. Het boeit me niet wie de coach is van de tegenstander", aldus de gedecideerde Bunschotense.

Persoonlijk hoogtepunt

Malestein, al jarenlang een gewaardeerde kracht in de Oranje-ploeg, behaalde tijdens het tot nu toe moeizame EK toch een mooie mijlpaal. Ze speelde haar 150ste interland namens Nederland en dat werd gevierd. "Na de wedstrijd is daar even bij stilgestaan. Bij vijftig interlands krijg je een ring en bij iedere vijftig wedstrijden die erbij komen krijg je een diamantje. Daar is er deze week dus één bijgekomen. Heel leuk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.