FC Utrecht doet zichzelf opnieuw tekort tegen effectief PSV

Mahi maakte nog de aansluitingstreffer
Mahi maakte nog de aansluitingstreffer © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft het uitduel bij PSV niet kunnen winnen. De Domstedelingen hadden de meeste kansen en het betere spel maar de Eindhovenaren pakten op eigen veld de 2-1 winst.

Ranglijst

FC Utrecht blijft door de nederlaag steken op 12 punten. De Domstedelingen wonnen pas twee keer dit seizoen. FC Utrecht is de nummer tien van de eredivisie. Komende woensdag komt FC Utrecht in de KNVB Beker in actie tegen Ajax. Zaterdag wacht het volgende duel in de eredivisie. Fortuna Sittard komt dan in De Galgenwaard op bezoek.

FC Utrecht begint goed, PSV benut de kansen

De eerste 25 minuten was FC Utrecht de betere ploeg. Gyrano Kerk leek ook de 0-1 te maken maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.
Na een half uur spelen kwam PSV tegen de verhoudingen in op 1-0 voorsprong. Na een voorzet van Götze tikte Malen de 1-0 achter het standbeen binnen. Vanaf dat moment was het overwicht van FC Utrecht qua veldspel ook weg. Dat resulteerde in de 37e minuut tot de 2-0. Uitgerekend Utrechter Mohammed Ihattaren schoot de bal prachtig in de kruising, hij had al een jaar niet meer gescoord.

Op jacht naar gelijkmaker

In de eerste fase van de tweede helft was Utrecht opnieuw een aantal keer gevaarlijk. Schoten van Kerk en de ingevallen Mahi konden maar net gekeerd worden door doelman Mvogo van PSV. Het probleem van dit seizoen van FC Utrecht werd maar weer eens blootgelegd: veel kansen, weinig doelpunten.
Mahi bekroonde zijn goede invalbeurt in de 71e minuut met een treffer. Na voorwerk van de andere invaller Sylla schoot Mahi van zo'n tien meter de 1-2 binnen. Daarna was het nog niet gedaan met de kansen van de FC. Bergström en Mahi hadden beiden de mogelijkheid om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar de twee vergaten het laatste tikje te geven.
Ook in de slotfase waren er nog een aantal kansen voor de ploeg van Hake. In de blessuretijd was Van de Streek misschien nog wel het meest dichtbij. Zijn schot kon maar net gekeerd worden door middenvelder Rosario die zijn lichaam voor de bal gooide. Vlak daarna werd er afgefloten en zo kwamen de Eindhovenaren in eigen huis goed weg.
30' Donyell Malen (1-0)
37' Mohammed Ihattaren (2-0)
71' Mimoun Mahi (2-1)