RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nog geen paniek bij zegeloze Hake: 'Voel vertrouwen en het gaat steeds beter'

1/2
UTRECHT - Sinds RenÚ Hake hoofdtrainer is van FC Utrecht speelde de ploeg drie keer gelijk en verloor het twee keer. Nog geen overwinning dus onder zijn leiding. Toch ziet de oefenmeester, ook na de onnodige nederlaag van zondag tegen PSV, positieve punten.

We hebben genoeg mogelijkheden gehad"
RenÚ Hake

Tegen PSV moest FC Utrecht met een 2-1 nederlaag genoegen nemen. Er zat meer in, maar toch ging het weer mis voor de Utrechters. "Het antwoord is simpel. Je schiet ze er niet in en je krijgt ze te makkelijk tegen", analyseert Hake na afloop. "We begonnen goed en daarna was het even gelijkwaardig. In de rust gaven we ook aan dat we vertrouwen moesten blijven houden. In de tweede helft hebben we er alles aangedaan. We hebben genoeg mogelijkheden gehad om minimaal de gelijkmaker te maken."

Elia voor de derde keer in basis
Hake voerde voor het duel met PSV ÚÚn wijziging door ten opzichte van vorige week. Eljero Elia begon in de basis in plaats van Mimoun Mahi. "Na het duel met ADO had Mahi wat last en we spelen veel wedstrijden. Elia heeft nog niet de meest gelukkige invalbeurten gehad. Op trainingen zie ik echter een heel bezig baasje. Dan ben ik dus ook niet bang om hem op te stellen", zegt Hake over Elia die de hoge verwachtingen rond zichzelf nog niet heeft waargemaakt.

We gaan steeds beter en vaker dingen terugzien waar we op trainen"
RenÚ Hake

Er is nog geen duidelijkheid of Hake ook na de winterstop de hoofdtrainer is van het eerste van FC Utrecht. De spelers geven openlijk aan met hem verder te willen. "Ik vind dat een goed plan. Dat heb ik ook al eerder gezegd en het is mooi om te horen dat spelers vertrouwen hebben. Dat voel ik ook."

"We gaan steeds beter en vaker dingen terugzien waar we op trainen", zegt Hake toch een beetje tevreden. "Het is het belangrijkst dat we dat nu gaan omzetten in goede resultaten."

Met vertrouwen naar Ajax
Het volgende duel van FC Utrecht is komende woensdag. In de tweede ronde van de KNVB Beker neemt de ploeg van Hake het in Amsterdam op tegen Ajax. "Dat is weer een zeer uitdagende wedstrijd, maar een wedstrijd op zich. Het is door of niet door. Als we woensdag kunnen brengen wat we vandaag brachten dan hebben we een goede kans om door te gaan."


RenÚ Hake zou ook graag na de winterstop trainer van FC Utrecht willen zijn


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -