Van de Zandschulp en Lemoine kanshebbers op NK tennis

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Botic van de Zandschulp uit Veenendaal en Quirine Lemoine uit Woerden behoren deze week tot de kanshebbers voor de nationele tennistitel. Het NK wordt gespeeld in Amstelveen. De finales zijn zondag.
Van de Zandschulp won in 2019 in Hamburg zijn eerste en tot nu toe enige ATP-toernooi. Eerder boekte de 25-jarige Veenendaler op het lagere futures-niveau zestien toernooizeges. In 2016 werd hij al eens Nederlands kampioen.
Van de Zandschulp is de op één na hoogst geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst. Hij staat op plaats 156, drie plekken onder Tallon Griekspoor. De derde Nederlander in de top 200, Robin Haase, ontbreekt op het NK.
Behalve Van de Zandschulp behoren bij de mannen ook Maarssenaar Guy den Heijer en Sidane Pontjodikromo tot het deelnemersveld. Den Heijer bereikte dit jaar de halve finale van het juniorentoernooi op Roland Garros en is de nummer 772 van de wereld. Pontjodikromo staat 924e.

Vrouwen

Quirine Lemoine schreef in het enkelspel zestien ITF-toernooizeges op haar naam. Haar beste jaar was 2014, met zes overwinningen. In 2016 won zes vijf toernooien, in 2017 en 2018 telkens één. In 2019 werd ze wel Nederlands kampioene.
Op de wereldranglijst is Lemoine, in 2017 nog even 116e van de wereld, de laatste jaren afgezakt naar de 444e plaats. Ze moet op die lijst acht landgenotes boven zich dulden. Van hen doen alleen Richel Hogenkamp en Lesley Pattinama-Kerkhove mee aan het NK. Kiki Bertens (negende van de wereld) en Aranxta Rus (77e) ontbreken in Amstelveen.
Afgelopen voorjaar speelde Lemoine serieus met de gedachte om te stoppen, en hoewel ze nog steeds speelt is ze al wel nadrukkelijk met haar toekomst bezig.
De tweede Utrechtse op het NK is Stéphanie Visscher. De speelster uit Elst bereikte vorige maand haar eerste ITF-finale en is de nummer 723 van de wereld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.