Jong FC Utrecht op eigen veld onderuit tegen TOP Oss

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie de thuiswedstrijd tegen TOP Oss verloren. Op sportpark Zoudenbalch wonnen de Brabanders met 0-1.
De enige treffer viel aan het einde van een gelijkopgaande eerste helft waarin beide ploegen nauwelijks kansen kregen. Dennis van der Heijden benutte een strafschop die was gegeven na hands van Héritier Deyonge.

Vijfde rode kaart

In de tweede helft wist Jong FC Utrecht opnieuw nauwelijks kansen te creëeren tegen een verdedigend sterk TOP Oss. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg van Ab Plugboer met tien man te staan, nadat Ruben Kluivert rood kreeg voor natrappen. Het was al de vijfde rode kaart voor een speler van Jong FC Utrecht in zestien duels.
In de slotfase behoedde doelman Joey Houweling zijn elftal enkele keren voor een grotere achterstand, maar omdat Jong FC Utrecht aanvallend geen vuist kon maken bleef de gelijkmaker uit. Daardoor blijft Jong FC Utrecht dertiende in de eerste divisie. TOP Oss komt in punten gelijk, maar heeft een slechter doelsaldo en is daarom veertiende.
Ab Plugboer: 'Voetballend gezien was het niet goed'
"Voetballend gezien vond ik het van onze kant geen goede wedstrijd", zegt trainer Ab Plugboer. "We hebben dingen in de afspraken hoe we willen voetballen niet goed gedaan." Hoe lang Plugboer nog trainer van Jong FC Utrecht blijft, is onduidelijk. De Volendammer heeft het wel naar zijn zin. "Sowieso, met jongens werken die een doel voor ogen hebben is hartstikke leuk."

Aanpassingen

Plugboer moest ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Excelsior van vrijdag zijn ploeg op een groot aantal plaatsen wijzigen. Zo ontbraken Thijmen Nijhuis, Odysseus Velanas, Sylian Mokono, Justin Lonwijk, Daniel Arzani en Christopher Mamengi, die vanwege het drukke prgramma van de komende dertien dagen beschikbaar moeten zijn voor de A-selectie.
Ik hoop dat ik het eerste kan gaan helpen, dat is mijn droom
Aanvoerder Jeredy Hilterman
In de tweede helft viel ook aanvoerder Jeredy Hilterman geblesseerd uit. "Ik had al wat last van mijn knie, ik kreeg al vroeg een tik op. In de tweede helft kreeg ik er weer een en dat was de genadeslag."
Jeredy Hilterman: 'Die tik in de tweede helft was de genadeslag'
Hilterman is met tien treffers topscorer van Jong FC Utrecht. Met die cijfers lijkt het wachten op een kans in de A-selectie. Daar is doelpunten maken dit seizoen een groot probleem. "Ik hoop dat ik het eerste kan gaan helpen, dat is mijn droom. Het is wachten tot ik uitgenodigd word, dan moet ik er staan."
Ook Jong FC Utrecht komt deze week nog een keer in actie. Zaterdag spelen de Utrechtse beloften de laatste competitiewedstrijd van 2020, uit tegen De Graafschap.