Willem Janssen: 'René Hake moet trainer blijven van FC Utrecht'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - René Hake moet ook na de winterstop trainer blijven van FC Utrecht. Dat zegt aanvoerder Willem Janssen in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Ajax. Hake is nu interim-trainer. Hij volgde in oktober John van den Brom op, toen naar RC Genk vertrok. De afspraak is dat het trainerschap van Hake in de winterstop wordt geëvalueerd.
Wat Janssen betreft is die evaluatie niet meer nodig: Hake moet blijven. "Absoluut! Ik denk dat de hele ploeg er zo over denkt. De samenwerking tussen staf en spelersgroep is hartstikke goed", zegt de aanvoerder. "Wij moeten maar één ding doen en zorgen dat we gaan winnen, dan is het helemaal geen discussie. Zo simpel is het denk ik."

Nog steeds geen basisplaats

Janssen ging ook in op zijn eigen fitheid. Ook tegen PSV zat de captain, hersteld van een kruisbandblessure, 90 minuten op de bank. "Voor mij is het niet gek, ik zit eigenlijk in een soort van voorbereiding." Janssen zit daarbij in een vicieuze cirkel: hij moet ritme hebben om te mogen spelen, maar hij moet spelen om ritme op te doen.
"Kijk die bekerwedstrijd tegen Dordrecht was het moment dat ik voelde dat ik er klaar voor was, tegen PEC idem dito. Dan kan je een paar wedstrijden op rij spelen. Maar tegen PEC ging het mis en werd ik teruggeworpen. Nu ben ik op zoek naar een paar goede trainingsweken en dan wedstrijden. Maar als de trainer me nodig heeft sta ik er."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.