RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gustafson en Bergström niet tegen Ajax, Maher terug bij selectie

1/3
UTRECHT - Simon Gustafson en Emil Bergström ontbreken in de selectie van FC Utrecht, voor de bekerwedstrijd van woensdag tegen Ajax. Het Zweedse duo raakte zondag tegen PSV geblesseerd. Adam Maher, die de afgelopen twee duels vanwege een blessure miste, is er wel weer bij. Dat bevestigde trainer René Hake dinsdag na afloop van de training.

Het duel in Amsterdam is een wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB beker. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 21.00 uur. FC Utrecht is de underdog, maar niet kansloos, stelt Hake. "Ik denk dat wel duidelijk is waar Ajax te pakken is. Dat is als zij aan het aanvallen zijn en met veel mensen voor de bal zijn, dan moet je de ruimtes proberen te gebruiken."

"Als zij met veel mensen voor de bal zijn, moeten we de ruimtes gebruiken"


Hake ziet een groot verschil tussen competitie en beker. In Amsterdam tegen Ajax is het simpel: de dood of de gladiolen. "Het is een groot verschil. In de competitie wordt de balans over 34 wedstrijden opgemaakt. Nu hopen we rond half 11 als winnaar van het veld te stappen."

Of Hake behalve de noodzakelijke vervangers voor Gustafson en Bergström zijn ploeg ook op andere plaatsen gaat wijzigen, wil de Utrecht-trainer nog niet zeggen. "Maar de kans is groot dat we met elf tegen elf gaan spelen."

Klaiber ontbreekt
Pikant is dat Ajax-trainer Erik ten Hag geen beroep kan doen op Sean Klaiber. De rechtsachter kreeg als speler van FC Utrecht in de gewonnen halve finale tegen Ajax in maart een gele kaart, waardoor hij voor de eerstvolgende bekerwedstrijd geschorst werd.

 Klaiber treurt, hij is geschorst voor de bekerfinale Klaiber treurt, hij is geschorst voor de bekerfinale | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

Klaiber was na de wedstrijd in tranen, omdat dat betekende dat hij de bekerfinale tegen Feyenoord zou missen. Omdat die wedstrijd niet gespeeld is, is de schorsing automatisch doorgeschoven naar de wedstrijd tegen zijn oude club.

Historie
Ajax en FC Utrecht speelden vier keer eerder tegen elkaar in de KNVB beker. De enige zege van FC Utrecht was die in de halve finale van afgelopen seizoen, toen het in de Galgenwaard 2-0 werd door doelpunten van Sander van de Streek en Simon Gustafson.

De beroemdste is de bekerfinale van 2002, toen Ajax in de blessuretijd dankzij een zuivere buitenspelgoal van Wamberto 2-2 maakte, waarna Zlatan Ibrahimovic in de verlenging de wedstrijd besliste.

Dat was de eerste bekerontmoeting tussen beide clubs. In 2008 en 2012 troffen FC Utrecht en Ajax elkaar in de tweede ronde. In 2008 eindigde de ontmoeting in Amsterdam in 2-0. In 2012 in Utrecht werd het 0-3.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -