Sneijder staat open voor avontuur met Van Bommel bij FC Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Wesley Sneijder ziet een samenwerking met Mark van Bommel in de technische staf van FC Utrecht wel zitten. Dat zegt hij in een gesprek met de NOS. "Utrecht mag me altijd bellen. Een mooie club, met veel ambitie. En het blijft mijn stad."
Sneijder heeft nog geen trainerspapieren, maar heeft zich al wel ingeschreven voor de trainerscursus van de KNVB. De Utrechter doet een verkorte cursus die twee jaar duurt, hij begint in april. Zijn naam viel in het geruchtencircuit al wel in combinatie met Mark van Bommel. "Ik ken Mark al zowat de helft van mijn leven. En ik heb altijd fantastisch met hem samengewerkt", zegt Sneijder. "Laat ik het zo zeggen: als ze ons vanuit Utrecht benaderen, sta ik er in elk geval positief in."

Twijfels

Sneijder sluit volgens de NOS overigens niet uit dat de doorgeschoven René Hake de man voor de toekomst is, maar het vertoonde spel neemt de twijfels nog niet weg. "Er is geen strijd, waar Utrecht vroeger bekend om stond. Ik mis een type als Jean-Paul de Jong in dit team, een echte balveroveraar. En ik zie veel te weinig schoten vanuit de tweede lijn."
Hake is vanuit de beloften doorgeschoven na het vertrek van hoofdtrainer John van den Brom en krijgt voorlopig het vertrouwen als hoofdverantwoordelijke bij het eerste. Aanvoerder Willem Janssen zegt vandaag namens de hele spelersgroep dat Hake ook na de winterstop aan het roer moet blijven. Vanavond wacht in het bekertoernooi een loodzware uitwedstrijd tegen Ajax en een overwinning daar kan misschien wat pijn van het matige seizoen tot nu toe wegnemen, maar echt lekker loopt het niet bij FC Utrecht. Sneijder: "Het is een moeilijke situatie. Heel veel verwachten de supporters hier echt niet. Maar als je hardop uitspreekt dat je de topdrie wilt aanvallen en je staat tiende, dan hebben ze alle reden tot morren."

Vijfde wiel

Als speler zat een rentree op de velden er niet meer in - "Ik had er geen energie meer voor" - maar tegen een andere functie bij FC Utrecht zegt hij op voorhand dus geen nee. "Maar ik weet ook hoe ik ben", zegt Sneijder. "Als ik me ergens bij aansluit, dan wil ik wel iets te zeggen hebben. Ik moet niet het gevoel hebben dat ik het vijfde wiel aan de wagen ben."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.