Vier goals helpen FC Utrecht niet langs Ajax in krankzinnig bekerduel

UTRECHT - Ondanks 4 doelpunten is FC Utrecht er niet in geslaagd om Ajax uit het KNVB bekertoernooi te knikkeren. Dusan Tadic was de gevierde man in een lege Johan Cruijff ArenA. Hij zorgde in de 90e minuut met een fraaie goal voor de 5-4.
Mimoun Mahi trapte FC Utrecht binnen 2 minuten op voorsprong. Dusan Tadic schoot Ajax in de 8e minuut enigszins gelukkig via het lichaam van Mark van der Maarel op gelijke hoogte. De Serviër bereidde vlak voor rust ook de 2-1 van Zakaria Labyad voor.
Een foutje van de 17-jarige Devyne Rensch stelde Mahi in de 47e minuut in staat voor een tweede keer te scoren. Antony schoot Ajax 6 minuten later via het lichaam van Tommy St. Jago op 3-2 en weer 2 minuten later was het weer gelijk door Sander van de Streek (3-3).

Met de haven in zicht

Invaller Moussa Sylla strafte in de 70e minuut een blunder van keeper Kjell Scherpen af. De oud-keeper van FC Emmen kreeg van trainer Ten Hag een kans in het bekerduel. Uitgerekend de geboren en getogen Utrechter Labyad schoot Ajax in de 81e minuut weer op gelijke hoogte. Tadic behoedde zijn ploeg in de 90e minuut voor een verlenging.

FC Utrecht krijgt niet wat het verdient

In de blessuretijd werd FC Utrecht een glaszuivere penalty onthouden door scheidsrechter Higler uit Hoogland, toen Mark van der Maarel door Daley Blind na de grond werd gewerkt.