RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ondanks nederlagen tegen PSV en Ajax: goede spel geeft FC Utrecht vertrouwen voor duel met Fortuna

1/3
UTRECHT - FC Utrecht begint zaterdag met een goed gevoel aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd tegen PSV van zondag en de bekerwedstrijd tegen Ajax van woensdag lieten qua spel duidelijk een stijgende lijn zijn. Tegen beide topclubs had FC Utrecht op basis van het vertoonde spel verdiend dan twee nederlagen.

"We speelden een hele goede wedstrijd", zegt Gyano Kerk over het duel tegen Ajax. "Maar we hadden aan vier doelpunten niet genoeg." René Hake is het met zijn aanvaller eens. "We moesten stappen maken, zowel aan de voorkant als aan de achterkant", aldus de Utrecht- trainer. "Aan de voorkant is het gelukt, met de goals maken. Wat betreft de goals tegen, dat is natuurlijk te veel."

Fortuna in vorm
FC Utrecht moet tegen Fortuna Sittard net zo scherp zijn als tegen Ajax. Het gebeurt vaak dat een ploeg tegen Ajax boven zichzelf uitstijgt, en vervolgens een mindere wedstrijd speelt tegen een op papier makkelijker tegenstander. "Ik denk in de positie die we nu staan hebben we geen keuze dan dit iedere wedstrijd te laten zien", denkt Gyano Kerk. "Dus daar ga ik ook vanuit."

'We moeten dit iedere wedstrijd laten zien'


Behalve FC Utrecht heeft ook Fortuna de laatste weken vertrouwen getankt. Na het ontslag van Kevin Hofland werden onder leiding van het Utrechtse duo Sjors Ultee/Robbie Alflen twee zeges op rij geboekt. Gyrano Kerk vindt dat alleen maar mooi. "Goed voor hun toch? Dat betekent dat het een mooie wedstrijd gaat worden."
FC Utrecht en Fortuna Sittard troffen elkaar twintig keer eerder in de Galgenwaard. FC Utrecht won veertien keer, Fortuna slechts drie keer. De laatste keer was in februari 1996. Het werd toen 0-1 door een treffer van Philp Gray.
Vorig seizoen versloeg FC Utrecht Foruna met 6-0: twee keer Van de Streek, twee keer Gustafson, een keer Kerk en een keer Makienok.
Van ons afbijten
Ondanks de vijf tegentreffers in de Johan Cruijff Arena heeft trainer René Hake ook vertrouwen in zijn verdediging. "In de wedstrijden ervoor hebben we weinig weggegeven, en eigenlijk ook tegen Ajax. Maar de effectiviteit van Ajax was meer dan goed." Toch ziet Hake wel een verbeterpunt. "Ik vind dat we rond onze eigen zestien wat meer van ons mogen afbijten en wat agressiever op de bal mogen verdedigen."

Of dat ook gaat leiden tot veranderingen in de opstelling, kan Hake na de vrijdagtraining nog niet zeggen. "We moeten de balans opmaken, het is de tweede dag na een wedstrijd. Dus dat weten we nog niet." Wat wèl duidelijk is, is dat Maarten Paes, Emil Bergström, Simon Gustafson en Leon Guwara vanwege blessures niet inzetbaar zijn.

Hake: 'Agressiever op de bal verdedigen'


Voor de plek onder lat als vervanger van Maarten Paes komen twee keepers in aanmerking. Thijmen Nijhuis, die eerder dit seizoen twee keer mocht starten maar toen geen heel zekere indruk maakte. Of de Duitse doelman Eric Oelschlägel, die in Amsterdam inviel voor Paes. "Dat is ook een van de vragen die we gaan oplossen", houdt René Hake de kaarten op de borst.

Steun
Hake reageert ook op de onvoorwaardelijke steun die aanvoerder Willem Janssen deze week aan hem uitsprak. Van de spelers mag de interim-trainer ook na de winterstop de scpeter blijven zwaaien. "Als ze dat uitspreken is dat alleen maar prettig om te horen, en zo ervaar ik het ook zelf", aldus Hake.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -