RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Botic van de Zandschulp in twee finales op NK Tennis: 'Focus op enkelspel'

1/2
VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp is op titelkoers tijdens het Nederlands kampioenschap tennis. De Veenendaler wist in de halve finale van enkelspel in twee sets over Jesper de Jong heen te walsen.

Botic van de Zandschulp: "Dit was een lang potje"


Van de Zandschulp is, na de uitschakeling van Tallon Griekspoor, de best geplaatste speler in het enkeltoernooi op het NK in Amstelveen. Dat bewees hij ook in de halve eindstrijd. De als nummer vier geplaatste De Jong werd met 6-4 en 6-1 van de baan geslagen door onze regiogenoot.

"Dit was een lang dubbeltje", lacht Van de Zandschulp. "Gelukkig hebben we nog gewonnen uiteindelijk. Het duurde lang voor we de eerste set braken, en daarna hadden we overhand. We moesten wel van een achterstand terugkomen in de tweede set, maar het mocht niet zo zijn. In de super tiebreak hebben we wel gelukkig gewonnen."

De tennisser uit Veenendaal stond in eerste drie rondes nog geen set af. In de finale neemt Van de Zandschulp het op tegen Jelle Sels, die in zijn halve finale van Igor Sijsling wist te winnen.

Nederlands kampioen worden is altijd een mooie eer, om dat te mogen winnen. Het zou het jaar mooi afsluiten"
Botic van de Zandschulp

Ook finale in het dubbelspel
In het dubbelspel wist Van de Zandschulp ook de finale te bereiken. Zijn halvefinaleduel, samen met Tallon Griekspoor, wist hij in drie sets te winnen van het koppel Brouwer/Sels. De Veenendaler won uiteindelijk met 7-6, 6-7 en 10-8. Pas bij het zesde matchpoint in de super tiebreak was het klaar.

Zondag speelt Van de Zandschulp in de eindstrijd tegen het als eerste geplaatste duo Sander Arends/Matwé Middelkoop.

"Ik ben natuurlijk een enkelaar en ik doe de dubbel ernaast af en toe. Mijn focus ligt vooral op het enkelspel morgen", geeft hij aan. "Nederlands kampioen worden is altijd een mooie eer, om dat te mogen winnen. Het zou het jaar mooi afsluiten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -