RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Quirine Lemoine overtuigend naar dubbelfinale: 'Plannen goed uitgevoerd'

1/2
WOERDEN - Quirine Lemoine staat zondag in de finale van het dubbelspel op het Nederlands kampioenschap tennis. De Woerdense wist zaterdag samen met Rosalie van der Hoek overtuigend de halve finale te winnen.

Quirine Lemoine: "Ik had wat tijd nodig om in mijn ritme te komen"


Lemoine en Van der Hoek, die als nummer 1 geplaatst zijn in het damesdubbelspel, rekenden in Amstelveen in twee sets af met Hanneke Lodewijks en Laura Rijkers. De setstanden waren 6-1 en 6-3.

"We serveerden heel sterk en hadden goede plannen op de bal na de service. Daar konden we het verschil maken en dat hadden we goed uitgevoerd", legt Lemoine uit. "Mijn partner is gespecialiseerd in de dubbel. We zijn samen een goede combi."

Vroege uitschakeling in enkelspel
Eerder in het dubbeltoernooi wisten Lemoine en Van der Hoek ook al in twee sets te winnen van Jasmijn Gimbrère en Sem Wensveen. De tennisster uit Woerden kende in het enkelspel minder succes; ze verloor in de eerste ronde van regiogenote Stephanie Visscher.

"Heel eerlijk had ik zelf niet heel veel verwacht van mijn enkelspel", vertelt Lemoine. "De laatste maanden heb ik een stuk minder getraind, want ik heb ook een opleiding gedaan. Ik wist niet wat ik van mezelf kon verwachten. Ik had tijd nodig om erin te komen, maar ik heb er alles aan gedaan. Dat was alleen niet genoeg."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -