RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ondanks verliespartij is Jong FC Utrecht niet geheel ontevreden: 'Maar wel volwassener worden'

1/3
UTRECHT - De Graafschap maakte zaterdag tegen Jong FC Utrecht de favorietenrol waar (3-1). Interim-trainer Ab Plugboer was tevreden over het veldspel van zijn ploeg en vindt dat zijn talenten van dit soort duels volwassener kunnen worden.

Je moet je laten zien, het is een mannensport"
Joey Houweling

"Ik vond onze spelopvatting vanaf het begin goed", aldus Plugboer. "Tegen het ervaren De Graafschap vond ik ons veldspel beter, maar we waren soms te slordig. Niet goed doorspelen, verkeerde aannames... Als we dichtbij de 16 kwamen was het nét niet. Daar waren zij volwassener in."

Ab Plugboer blikte tegenover verslaggever Bert Kous terug op het duel


Na tien minuten voetballen kwam Jong Utrecht op bijzondere wijze op achterstand. Vanaf de middenlijn schoot Ralf Seuntjes de 1-0 over doelman Joey Houweling heen. "Het gebeurt niet vaak. Ik vind het geen fout, de vraag is of ik meer had kunnen doen. Ik heb hem nog niet teruggezien", blikt Houweling terug in Namen en Rugnummers. Tien minuten na de 1-0 kwam ook de 2-0 op het scorebord.

Hij heeft ons zeker in de wedstrijd gehouden"
Ab Plugboer

Uitblinker Houweling
Door het goede keeperswerk in het restant van de wedstrijd bleef het slechts 2-0. Toen het tien minuten voor tijd 2-1 werd, gingen de Utrechtse beloften er weer in geloven. "Na die aansluitingstreffer wilden we we ze pijn doen met een gelijkspel, maar dat zat er helaas niet in vandaag", zegt de doelman die in de 85e minuut de 3-1 om zijn oren kreeg.

Doelman Houweling incasseerde drie treffers maar was alsnog de uitblinker


"Hij heeft een heel goede wedstrijd gekeept. Hij heeft ons zeker in de wedstrijd gehouden", zegt interim-trainer Plugboer.

Uitgeklede selectie
Jong FC Utrecht beschikte tegen het duel met De Graafschap vanwege het drukke speelschema over een uitgeklede selectie. Verschillende spelers met niet veel wedstrijdritme maakte daardoor hun opwachting in de basis. "Het is moeilijk om je dan te laten zien, maar dat is ook topsport. Je moet je laten zien, het is een mannensport", aldus Houweling.

"Ik vind het hartstikke goed om te zien dat de jonge spelers zich op dit niveau kunnen spelen. Het is wel zaak dat wij in bepaalde opzichten volwassener gaan worden", spreekt Plugboer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -