RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Winnen blijft een probleem voor FC Utrecht, ook tegen Fortuna Sittard

UTRECHT - René Hake wacht als hoofdcoach van FC Utrecht nog steeds op zijn eerste overwinning. Ook de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard leverde geen zege op: 1-1.

FC Utrecht, met Hake als opvolger van de naar Genk vertrokken John van den Brom sinds begin november op de bank, ging vanaf de aftrap in hoog tempo op jacht naar een doelpunt. Door de grote aanvalsdrift miste de thuisclub rust en overzicht in de afwerking. Mimoun Mahi en Justin Hoogma lieten grote kansen liggen.

Fortuna Sittard wankelde onder de zware Utrechtse druk, maar bezweek niet. De bezoekers waren in de tegenstoot soms ook af toe dicht bij een treffer. De sterke Duitse doelman Eric Oelschlägel, die zijn eredivisiedebuut maakte, hield Lisandro Semedo twee keer van scoren af en kreeg na ruim een half uur hulp van verdediger Tommy St. Jago.

Na rust eindelijk doelpunten
Kort na de rust kwam Mahi dan toch tot scoren. Hij kopte van dichtbij raak uit een hoekschop van Gyrano Kerk. Tien minuten later was het alweer gelijk. Ook Sebastian Polter kopte raak uit een hoekschop, via de arm van Sander van de Streek. Daarna kregen beide ploegen nog winstkansen. FC Utrecht werd in de blessuretijd nog een penalty onthouden toen Seuntjens hands maakte.

Aanvoerder Mark van der Maarel speelde zijn driehonderdste officiële wedstrijd voor FC Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -