RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mahi na zoveelste puntenverlies FC Utrecht: 'Dit mogen we onszelf aanrekenen'


UTRECHT - FC Utrecht 'zit in de shit'. Duidelijker kon Mimoun Mahi het niet formuleren na het 1-1 gelijke spel tegen Fortuna Sittard. De ploeg van de aanvaller wist voor de achtste keer achtereen niet te winnen. Iets wat tegen de laagvlieger uit Limburg toch eindelijk moest gaan gebeuren was de algehele verwachting.

Aan de inzet lag het niet zaterdagavond in de Galgenwaard. De ploeg kreeg een spervuur aan kansen, maar de nauwkeurigheid ontbrak zoals wel vaker dit seizoen. Gyrano Kerk, Bart Ramselaar en Mimoun Mahi, ze hadden allemaal flinke mogelijkheden om FC Utrecht vroeg te laten weglopen van Fortuna. Pas in de tweede helft laat Mahi het net bollen. "Dit is zo zonde. We moeten het onszelf aanrekenen. Het duurt zo lang voordat we de goal maken en daarna moeten we verder uitlopen."

Mimoun Mahi: 'We moeten dit onszelf aanrekenen'


 Na de goal van Mahi gaat het mis bij FC Utrecht Na de goal van Mahi gaat het mis bij FC Utrecht | Foto: Orange Pictures

Niet meedogenloos
Tien minuten na de openingstreffer van Mahi maakt Fortuna alweer gelijk. FC Utrecht was al een paar keer gewaarschuwd, maar de Duitse doelman Eric Oelschlägel hield zijn ploeg met fraaie reddingen overeind. "Het komt allemaal aan op details en helaas waren we niet scherp bij een hoekschop", gaat Mahi verder.

 Hoogma speelde een ongelukkige wedstrijd en ging in de fout bij de goal Hoogma speelde een ongelukkige wedstrijd en ging in de fout bij de goal | Foto: Orange Pictures

"We hebben het vaak over meedogenloos zijn voor de goal, maar achterin moeten we ook meedogenloos zijn en de boel op slot kunnen gooien. We gaan weer met een rotgevoel naar huis want we hebben maar één punt terwijl we meer verdienden."

René Hake: 'Weer hetzelfde riedeltje'


Interim-trainer René Hake wil nog niet zeggen dat hij er moe van wordt, dat zijn ploeg maar niet kan winnen. "Ik word er in ieder geval niet blij van. Het is weer hetzelfde riedeltje. Er lag weer ruimte tussen de keeper en de verdedigers, maar daar hebben we de bal te weinig gebracht." Hake zag zijn ploeg ook in de eerste vijftien minuten kans op kans stapelen. Met name met een dot van een mogelijkheid voor Mahi. "Dat is een koe in de kont kijken. We moeten gewoon zorgen dat we efficiënt zijn. In de tweede helft komen we alsnog voor, maar dan moet je wel zorgen dat je het vasthoudt."

Scherven rapen
 Polter brengt Fortuna op 1-1 Polter brengt Fortuna op 1-1 | Foto: Orange PicturesEric Oelschlägel grijpt zijn kans tegen Fortuna: 'Het kan snel gaan'


Dinsdag wachten Hake en zijn mannen alweer de lastige uitwedstrijd tegen FC Emmen. "We moeten eerst maar eens kijken hoe de jongens hieruit komen. Niet om het als excuus te gebruiken, maar het is een programma om u tegen te zeggen. Niet zozeer de tegenstanders, maar wel de hoeveelheid wedstrijden in korte tijd."

Niet het Utrechtse succes waarop gehoopt was
Zo was het Utrechtse succes zaterdagavond te vinden op de bank bij Fortuna Sittard. Waar het Utrechtse trainerskoppel Sjors Ultee en Robby Alflen met de borst vooruit naar huis konden. "Ik heb plezier in mijn werk", glunderde Ultee na afloop. "Toch hou ik het gevoel dat er misschien wel meer in had gezeten. We kregen aan het eind nog twee grote kansen waaronder een bal op de lat."

Sjors Ultee: 'Zeker geen wraakgevoelens'


Ultee profiteerde ook van de kennis van FC Utrecht die hij mee heeft genomen uit zijn tijd bij de club uit de Domstad. "Robby en ik hebben samen een heel mooi plan bedacht. Er zit nog veel rek in, dus het kan nog veel mooier worden. Gelijkspelen hier voelt haast dubbel, want ik ben nooit met wraakgevoelens weg gegaan. Ik ben Fortuna wel dankbaar voor de kans die het me gegeven heeft. Ik ben blij dat ik het kan terugbetalen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -