RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Desastreuze slotdag NK tennis voor Van de Zandschulp en KNLTB

1/3
VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp is niet de nieuwe Nederlandse kampioen in het enkelspel. De Veenendaler reikte tot de finale, maar moest in de derde set noodgedwongen opgeven.

Voorlopig ťťn keer Nederlands beste
Van de Zandschulp werd in 2016 voor het eerst 's lands beste en plaatste zich zaterdag voor de finale door Jesper de Jong met 6-4, 6-1 te verslaan.

Zondag nam hij het in de finale op tegen Jelle Sels, maar de als tweede geplaatste Veenendaler verloor de eerste set verrassend met 6-4. Sels won eerder van routinier Igor Sijsling en toonde zich een geduchte tegenstander. De tweede set richtte Van de Zandschulp zich op door met 6-3 te winnen, maar de wederopstanding werd in de derde set plots een halt toegeroepen. Van de Zandschulp haakte bij een 3-1 achterstand geblesseerd af. Het afhaken van Van de Zandschulp stond symbool voor de slotdag van de NK, waar door blessures uiteindelijk geen finale werd (uit)gespeeld.

Dubbelspel
Van de Zandschulp moet door zijn blessure ook de finale van het dubbelspel aan zich voorbij laten gaan. Daar zou hij het samen met Tallon Griekspoor opnemen tegen dubbelspecialist Matwť Middelkoop en Sander Arends.

Desastreuze finaledag
Het afhaken van Van de Zandschulp was niet de enige tegenvaller die de KNLTB kreeg te verwerken. Bij de vrouwen kroonde de Woerdense Quirine Lemoine zich tot kampioen in het dubbelspel, maar ook door haar finale ging wegens blessureleed bij de tegenstander een streep.

KNLTB-algemeen directeur Eric Poel in gesprek met RTV Utrecht over de NK


Een flinke tegenvaller voor Poel, algemeen directeur van de Nederlandse tennisbond. "Het past eigenlijk wel een beetje in het bizarre jaar dat we met zijn allen meemaken. Op papier hadden we vier mooie finales, met spelers die heel erg aan elkaar gewaagd zouden zijn."

Historisch misschien, een NK met vier niet afgemaakte finales, maar Poel had toch liever op een andere manier geschiedenis geschreven. "Ik denk niet dat dit ooit eerder is voorgekomen, nee. Er is helaas niet veel aan te doen, maar ik ben bovenal blij voor de spelers dat er deze week toch een hoop wedstrijden zijn afgewerkt, want daar was het ons om te doen. Nu hebben de spelers met het oog op AustraliŽ wel wedstrijdritme kunnen opdoen."

 Algemeen directeur Erik Poel van de KNLTB Algemeen directeur Erik Poel van de KNLTB | Foto: Orange Pictures


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -