RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pieterse laat in Namen zien stappen te hebben gezet: 'En dan had ik ook nog tentamens'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Veldrijdster Puck Pieterse uit Amersfoort is bij de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Namen als elfde over de streep gekomen. De winst ging naar landgenote Lucinda Brand.

Mooiste parcours die er is"
Puck Pieterse

Voor Brand was het voor het derde jaar op rij dat ze in Namen de winst veroverde. De Amerikaanse Clara Honsinger kwam als tweede over de streep, Denise Betsema als derde. "Iedere keer als ik in de top vijftien eindigt dan is dat mooi voor mij", aldus Pieterse die geen ideale voorbereiding had. "Ik had deze week tentamens, vroeg op en veel leren."

"Normaal gaat veldrijden voor de studie, maar afgelopen week was het even andersom", vertelt de Amersfoortse. "Ik hield vandaag mijn eigen tempo aan. Ik vind dit qua parcours de mooiste die er is."

Tevreden over ontwikkeling
Vorig seizoen kwam Pieterse op het zware parcours in België niet verder dan de 22e plek. Met haar elfde plek van zondag onderschreef het 18-jarige talent uit Amersfoort nog maar eens dat ze het afgelopen jaar flinke stappen heeft gezet. "Vorig jaar eindigde ik maar één keer in de top 20 in de wereldbeker. Nu ben ik al een keer zesde en een keer elfde, dat is hartstikke goed."

Puck Pieterse blikte terug op haar race met verslaggever Robert Claus


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -