RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampioen Lemoine staat met dubbel gevoel op podium: 'Was een mooie battle geweest'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Tennister Qurine Lemoine heeft zich gekroond tot Nederlands kampioene in het dubbelspel. De Woerdense deed dat samen met haar partner Rosalie van der Hoek, maar had zich ongetwijfeld een andere voorstelling van de finale gemaakt.

De finale werd namelijk niet gespeeld, wegens een blessure bij tegenstanders Richel Hogenkamp en Eva Vedder.

Derde keer
Het was de derde keer in de carrière van de Woerdense dat ze Nederlands beste werd in de dubbel. In 2015 lukte het voor het eerst, samen met Eva Wacanno. Afgelopen zomer werd er eenmalig een extra editie van de NK afgewerkt en toen zegevierde Lemoine samen met Hogenkamp, tegen wie ze het zondag eigenlijk zou opnemen in de finale.

"Het was heel jammer dat we het niet tegen elkaar konden opnemen, want dat was een mooie battle geweest", reageerde Lemoine in gesprek met RTV Utrecht, die uiteraard wel blij was met de verrijking van haar palmares. "Maar dit is niet de manier waarop je Nederlands kampioen wilt worden. Het is wel een domper om zo de NK te eindigen, maar natuurlijk ben ik erg blij met de prijs."

Quirine Lemoine werd Nederlands kampioen zonder een finale te spelen
Enkelspel
In het enkelspel kwam er dit jaar een vroegtijdig aan de NK voor Lemoine. In de eerste ronde verloor ze van Stephanie Visscher uit Elst. Vorig jaar, in 2019, werd Lemoine voor het eerst in haar loopbaan kampioen van Nederland op dit onderdeel. Zaterdag vertelde ze in Namen & Rugnummers onder meer waarom het dit jaar moeizaam liep.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -