RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van de Zandschulp kijkt verder dan blessure: 'De Australian Open is het volgende doel'

1/3
VEENENDAAL - Natuurlijk was het balen voor Botic van de Zandschulp dat hij in het heetst van de strijd moest afhaken op de NK tennis. De Veenendaler moest in de derde set van het enkelspel opgeven, omdat hij teveel last had van een knieblessure. Toch overheerste er een tevreden gevoel, want voor Van de Zandschulp staat alles momenteel in het teken van de Australian Open.

Mijn niveau is de afgelopen geleidelijk steeds verder gestegen"
Botic van de Zandschulp

Knieblessure gooit roet in het eten
"Zonde voor mij, mijn tegenstander en het toernooi", reageerde Van de Zandschulp tegenover RTV Utrecht. Het paste goed in de laatste toernooidag van de NK, want ook de andere drie finales werden niet (uit)gespeeld. "Al voor de was ik niet honderd procent fit. Gisteren in de wedstrijd tegen Jesper de Jong heb ik mijn knie overstrekt en dat speelde vandaag weer op, naarmate ik langer speelde."

Wel keek de 25-jarige Van de Zandschulp met een goed gevoel terug op de NK, waar hij zowel in het enkel- als dubbelspel tot de finale reikt. "Het was even wennen aan het begin van de week, want het is toch anders dan een trainingspotje. Ik had hiervoor anderhalve maand niet gespeeld, maar mijn niveau ging gedurende het toernooi steeds verder omhoog."

Botic van de Zandschulp blikte met Menno Schilder terug op 2020 en keek met een schuin ook naar het nieuwe tennisjaar


Nieuw tennisseizoen
In het achterhoofd van Van de Zandschulp speelde ook de start van het nieuwe tennisseizoen, begin 2021 mee. "Ja, dat speelde zeker mee", aldus de Veenendaler, die een verergering van zijn knieblessure wilde voorkomen door de NK-finale te staken. "Doha staat voor de deur, natuurlijk ben ik daar mee bezig." In Qatar zal hij zich vanaf 10 januari voor het eerst in zijn carrière proberen te plaatsen voor een Grand Slam-toernooi.

 Botic van de Zandschulp in actie Botic van de Zandschulp in actie | Foto: Orange Pictures

Als Van de Zandschulp het kwalificatietoernooi goed doorkomt, plaatst hij zich voor de Australian Open, die voor februari op het programma staat. "Dat is natuurlijk al heel lang een doel van me en ik denk dat ik een goede kans maak op kwalificatie." Vanwege de coronamaatregelen vindt de kwalificatiecyclus niet plaats in Australië. "Deze week kregen we het nieuws hoe de eerste weken van het nieuwe seizoen eruit gaan zien. Er is nog veel onduidelijk, maar het is natuurlijk fijn dat we kunnen beginnen."

Kwalificatie voor een Grand Slam zou een volgende stap in de ontwikkeling van de toptennisser uit Veenendaal zijn. "Voor iedereen is de magische grens natuurlijk de top 100, voor mij is dat niet anders. Het verslaan van een grote naam is ook een volgende uitdaging voor me", besluit Van de Zandschulp.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -