FC Utrecht op bezoek bij Emmen: 'We moeten laten zien dat we die wedstrijd over de streep kunnen trekken'

Adrián Dalmau scoorde vorig seizoen tegen Emmen
Adrián Dalmau scoorde vorig seizoen tegen Emmen © fcutrecht.nl
UTRECHT - Na zeven competitieduels zonder overwinning reist FC Utrecht dinsdagavond af naar Drenthe om daar aan te treden tegen Emmen, de hekkensluiter van de eredivisie. Beide ploegen zijn gebrand op een overwinning. Emmen heeft dit seizoen in de competitie nog niet gewonnen, maar versloeg vorige week in de KNVB beker wel FC Groningen. FC Utrecht won voor het laatst op 24 oktober.
Bij FC Utrecht keert Simon Gustafson terug in de selectie. Adam Maher is weer geblesseerd afgehaakt en ook Maarten Paes en Leon Guwara zijn nog niet beschikbaar.

'Emmen staat te laag'

Voor FC Utrecht-trainer René Hake is Emmen een speciale tegenstander. Hij is een geboren en getogen Drent, was elf jaar jeugdtrainer bij de club en trainde van 2010 tot 2012 de hoofdmacht van de -toen nog- eerste divisionist. "Het is wel mooi om bij de club terug te komen."
Emmen wacht zoals gezegd nog op de eerste seizoenszege en staat onderaan. Maar daar moeten we ons niet op blindstaren, stelt Hake. "Emmen heeft op papier een betere ploeg als hoe ze ervoor staan. Ze hebben bijvoorbeeld Anco Jansen, die voor heel veel creativiteit zorgt en die heel veel bij kansen betrokken is. En ze hebben Pena, wat ook een goeie speler is."
'Emmen heeft een betere ploeg als hoe ze er voor staan'
Emmen onderschatten zou dom zijn. Ten eerste verkeert FC Utrecht niet in de positie om een tegenstander te onderschatten, ten tweede heeft FC Utrecht nog nooit gewonnen in Emmen. In het debuutseizoen van Emmen in de eredivisie verloor Utrecht beide duels. Vorig seizoen werd alleen het duel in de Galgenwaard gespeeld en werd het 3-1. Voor FC Utrecht scoorden toen Adrián Dalmau, Gyrano Kerk en Jean-Christophe Bahebeck.

Slechte reeks

De twee maanden zonder overwinning beginnen wel aan de ploeg te vreten. Het is om gek van te worden, erkent middenvelder Bart Ramselaar. "Het is tijd dat we drie punten gaan pakken." De Amersfoorter slaapt er niet slecht van. "Maar we willen het wel zo snel mogelijk omdraaien, daarom is het goed dat we zo snel alweer spelen."
Trainer Hake wil het niet teveel over de slechte reeks hebben. "We moeten niet praten, we moeten het gewoon doen. En dat doen betekent de wedstrijd uit bij Emmen winnen. We moeten laten zien dat we die wedstrijd wel over de streep kunnen trekken."
'We moeten het zo snel mogelijk omdraaien'
Van de zeven laatste competitieduels verloor FC Utrecht er drie en eindigden er vier in 1-1. In drie van die vier wedstrijden verspeelde de ploeg een 1-0 voorsprong. "We zijn na zo'n 1-0 te opgelucht denk ik", stelt Ramselaar. "We moeten het normaler vinden om op 1-0 te komen en op zoek gaan naar naar de 2-0. Het is een kwestie van vertrouwen, want we spelen aardig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.