RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Karttalent uit Bosch en Duin tweede op NK junioren

BOSCH EN DUIN - Karter Christiaan de Kleijn uit Bosch en Duin is als tweede geŽindigd op het NK junioren in de Rotax Max-klasse. De Kleijn verdient daarmee een ticket voor de Grand Finals, het WK voor Rotax Max-rijders in het Portugese Portim„o.

Het NK bestaat normaal gesproken uit acht raceweekeindes, dit jaar kwam de organisatie door de coronacrisis noodgedwongen niet verder dan drie. "Als ik meer races had kunnen rijden, had ik misschien wel kans gemaakt op het kampioenschap", zegt de 15-jarige De Kleijn. "Dat is jammer, maar je doet er niks aan. En tweede is in ieder geval niet verkeerd."

Grand Finals
Door zijn prestatie gaat De Kleijn nu zijn debuut maken in de Grand Finals. Dat evenement telt bijna 400 deelnemers uit zestig landen en wordt beschouwd als de Olympische Spelen van de kartsport, Het evenement wordt gehouden van 23 tot en met 30 januari.

"Het is nog mooier dan de Rotax Max Challenge International Trophy van afgelopen weekend", zegt De Kleijn, die daar al internationale ervaring opdeed. "Iedereen rijdt tijdens de Grand Finals op dezelfde karts, op spullen van de organisatie. Dat maakt het mooi. Het wordt de grootste wedstrijd die ik ooit heb gereden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -