FC Utrecht boekt eerste uitzege van 2020

Eljero Elia maakt zijn eerste goal voor FC Utrecht
Eljero Elia maakt zijn eerste goal voor FC Utrecht © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft een einde gemaakt aan een negatieve reeks van acht wedstrijden zonder overwinning. De ploeg uit de Domstad won bij FC Emmen voor het eerst onderleiding van interim-trainer René Hake. Tegen de hekkensluiter van de eredivisie werd het 2-3.
Hake is de tijdelijke opvolger van John van den Brom, die begin vorige maand naar Racing Genk vertrok. De ambitieuze clubleiding van FC Utrecht gaat tijdens een korte winterstop zijn functioneren evalueren. Komende zondag staat er eerst nog een inhaalduel met AZ op het programma.
René van den Berg en Gert Kruys beleven FC Emmen - FC Utrecht
FC Utrecht wilde het begin van het seizoen graag de traditionele topclubs aanvallen. Voorlopig staat de club slechts negende op de ranglijst, al bracht het de afgelopen weken wel Feyenoord, PSV en Ajax met snel countervoetbal in verlegenheid. FC Utrecht worstelde met Emmen maar mocht eindelijk weer juichen.

Eerste goal Elia

Eljero Elia bracht Utrecht in de 22e minuut op voorsprong, met zijn eerste competitietreffer van het seizoen. Toch leidde Emmen bij rust met 2-1, na treffers van Miguel Araujo en Lucas Bernadou.

Dalmau als matchwinner

Joris van Overeem maakte na een uur gelijk voor FC Utrecht (2-2). De ingevallen Adrian Dalmau besliste in de 75e minuut het duel: 2-3.
Emmen gaat als hekkensluiter de winterstop in. Dat past niet niet bij de ambities van de club die met een nieuw stadion een vaste waarde in de Eredivisie wil worden. FC Utrecht staat nu 9e met 16 punten uit 13 wedstrijden. Zondag wacht AZ.