RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hake pakt eerste zege met FC Utrecht: 'Het voelde niet als een examen'


UTRECHT - "Eén zwaluw maakt nog geen zomer", reageert interim-trainer René Hake nadat FC Utrecht een einde heeft gemaakt aan een reeks van acht wedstrijden zonder overwinning, waarvan de laatste zeven onder zijn leiding. Het versloeg hekkensluiter FC Emmen met 2-3. Hake erkent dat de druk er wel aardig opstond. "Het voelt voor mij niet als een examen, maar zo zou je het natuurlijk wel kunnen zien. Als je een tijd geen wedstrijden wint ontstaat er altijd druk op de spelers."

Uitgerekend op een steenworp afstand van zijn geboorteplaats Coevorden boekte Hake zijn eerste zege met FC Utrecht. "We zaten hier met zijn allen echt op te wachten. Hopelijk is het een goede opstap naar meer succes." Hake constateerde dat zijn ploeg de afgelopen wedstrijden nog wel eens te graag wilde. "Dat zag je in de eerste helft ook weer. De werklust is er, maar het rendement blijft nog wel eens uit. Vandaag vielen de stukjes eindelijk op zijn plek."

 Dalmau maakt de winnende tegen FC Emmen Dalmau maakt de winnende tegen FC Emmen | Foto: Orange Pictures

René Hake: 'Vandaag was er werklust én rendement'


Er waren ook een aantal spelers die er eindelijk doorheen kwamen. Eljero Elia maakte zijn eerste goal voor FC Utrecht en Adrián Dalmau deed waarvoor hij gehaald werd, namelijk beslissend zijn. De Spanjaard maakte de 2-3. Gyrano Kerk gaf twee assists. "Natuurlijk denk je, het zal toch niet weer misgaan? Het verschil met de vorige keer is dat we het nu hebben vastgehouden."

Hopelijk mag René Hake nu blijven"
Gyrano Kerk

Vanzelfsprekend was het zeker niet. Nadat dit een aantal keren niet lukte was het vertrouwen toch wat broos. "Terwijl we kwaliteit genoeg hebben", merkt Kerk op. "In voetbal spelen veel facetten een rol. Je kent onze situatie. Dan haal je niet 1-2-3 even ergens punten. Hopelijk hebben we nu laten zien dat de trainers moeten blijven, want de afgelopen weken hebben we ze niet een hele goede dienst bewezen. René Hake is gewoon een hele goede trainer."

Gyrano Kerk: 'In onze situatie haal je niet even eenvoudig ergens punten'


Nadat FC Emmen met 2-1 voor was gekomen maakte Joris van Overeem gelijk. De verdedigende middenvelder sleepte zijn ploeg er zowel defensief als offensief doorheen. "Dit is een opluchting. We hebben het er al weken over. We staan achter het plan, maar het valt steeds niet goed", vertelt Van Overeem. In de eerste helft dreigde de ploeg nog even als 'los zand' uit elkaar te vallen. "In de rust zijn er wel woorden gevallen. In de tweede helft hebben we met veel meer vertrouwen druk gezet."

 Eljero Elia maakt tegen Emmen zijn eerste goal Eljero Elia maakt tegen Emmen zijn eerste goal | Foto: Orange Pictures

Bij verlies hadden we onszelf voor de gek gehouden"
Joris van Overeem

"Je moet het als team blijven doen en dat is heel erg benoemd in de rust. Eindelijk komt dat eruit en win je", gaat Van Overeem verder. "We konden vandaag niet verliezen, dat mocht niet. Dan hadden we onszelf voor de gek gehouden. Er moet een keer resultaat bijkomen."

Joris van Overeem: 'We konden vandaag niet verliezen, het mocht niet'


FC Utrecht heeft nog één wedstrijd te gaan in 2020. Zondag speelt het om half drie thuis tegen AZ.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -