RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vijf regio-schaatsers bereiden zich voor op WK kwalificatietoernooi in Thialf

1/2
SOEST/PROVINCIE UTRECHT - Thialf is traditioneel het decor voor schaatswedstrijden tussen Kerst en Oud en Nieuw. Van 26 tot en met 28 december staat in Heerenveen het WK kwalificatietoernooi op het programma, met vijf regiogenoten op de startlijsten.

Op Tweede Kerstdag is het de beurt aan Merijn Scheperkamp, het talent uit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma en bovendien lid van de Schaatsvereniging Zeist. Hij rijdt dan twee keer de 500 meter. Bij de 1.500 meter voor vrouwen vinden we Naomi van der Werf uit Huis ter Heide terug op de reservelijst.

Drukke zondag
Zondag 27 december komen de meeste regioschaatsers in actie. Op de 1.500 meter voor mannen zijn de ogen gericht op Soester Wesly Dijs, die eerder dit seizoen nog derde werd op de schaatsmijl tijdens de NK Afstanden. Ook Scheperkamp start op die afstand.

De 500 meter voor vrouwen kan rekenen op de deelname van Selma Poutsma uit Utrecht. De 21-jarige is van origine shorttrackster, maar maakt komende week een uitstapje naar de langebaan. De laatste wedstrijd van de zondag is de massastart, met in ieder geval marathonschaatser Bart Hoolwerf uit Eemdijk aan het vertrek.
Het WK kwalificatietoernooi is zondag 27 december live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM). Vanaf 14.00 uur mis je niets van de wedstrijden van Wesley Dijs, Merijn Scheperkamp, Selma Poutsma en Bart Hoolwerf.
Op maandag 28 december, de slotdag van het WK kwalificatietoernooi, zien we opnieuw Poutsma, Dijs en Scheperkamp in actie. Zij rijden dan allemaal de 1.000 meter.

 Bart Hoolwerf (rechts) komt in actie op de massastart Bart Hoolwerf (rechts) komt in actie op de massastart | Foto: Orange Pictures

Kwalificatie-eisen
Op het WK kwalificatietoernooi zijn de nodige tickets te verdienen voor aankomende toernooien in 2021. De top-3 van van elke afstand is automatisch geplaatst voor het WK afstanden (11-14 februari) en de twee World Cups van eind januari. Ook voor de nummers vier en vijf van elke afstand liggen World Cup-tickets klaar.

Daarnaast zijn er komende week startplaatsen te verdienen voor het EK Allround en het EK Sprint (16-17 januari). Nederland heeft op beide toernooien drie startplekken, en de winnaars van de NK Sprint en NK Allround zijn al geplaatst.

Voor de andere twee startplekken wordt gekeken naar het komende kwalificatietoernooi. Van de 1500 en de 5000 meter (bij de mannen) en de 1500 en de 3000 meter (bij de vrouwen) wordt een klassement opgemaakt. De beste twee gaan naar het EK Allround.

Ook van alle deelnemers aan de 500 en de 1000 meter wordt een klassement opgemaakt, en daarvan plaatsen de twee beste schaatsers zich voor het EK Sprint.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -