Lars van der Haar achtste in Herentals, blijft tweede in X2O-klassement

WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar is woensdag in het Belgische Herentals als achtste geëindigd. De crosser uit Woudenberg bleef ver verwijderd van het podium, maar behield zijn plek in de top van het X2O Trofee-klassement.
Van der Haar kende in de modder van Herentals een moeilijke start, waarna hij in een achtervolgend groepje terechtkwam. Bijna de hele wedstrijd reed hij tussen plek acht en tien. Uiteindelijk werd hij achtste op 2.48 minuut van de winnaar.

Van der Haar blijft tweede in klassement

De winst in Herentals ging naar de Belg Wout van Aert, die de Nederlandse wereldkampioen Mathieu van der Poel achter zich hield. Michael Vanthourenhout werd derde.
In het klassement van de X2O Trofee wist Van der Haar wel zijn goede positie te behouden. Voor de cross in Herentals was hij tweede en ook na vandaag staat hij tweede, op 2.32 minuut van leider Eli Iserbyt.

Drukke periode

De kerstperiode is traditioneel druk in het veldrijden. Op Tweede Kerstdag staat een wedstrijd in Heusden-Zolder op het programma en 27 december rijden de veldrijders in Dendermonde.