LIVEBLOG: Dalmau bezorgt FC Utrecht alsnog een punt tegen AZ

UTRECHT - FC Utrecht speelt vandaag in de eigen Galgenwaard tegen AZ de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De ploeg van trainer René Hake wil de winst van afgelopen dinsdag op FC Emmen(2-3) een goed vervolg geven. Deze wedstrijd zou eigenlijk de openingswedstrijd van het huidige seizoen geweest zijn maar vanwege de Europese campagne van AZ werd het duel uitgesteld. De wedstrijd is LIVE te horen op Radio M Utrecht, 93.1FM.

Eindstand: 2-2

31' Eljero Elia (1-0)
64' Teun Koopmeiners (1-1)
83' Calvin Stengs (1-2)
90+3 Adrián Dalmau (2-2)
Scheidsrechter: Pol van Boekel

Liveblog:

90+5 Het is afgelopen in De Galgenwaard! FC Utrecht pakt een punt tegen AZ: 2-2.
93' DOELPUNT FC UTRECHT! Dalmau schiet hem van dichtbij binnen: 2-2.
90' Drie hele grote kansen achter elkaar voor FC Utrecht. Het is onvoorstelbaar dat de pogingen van Hoogma, Sylla en Dalmau niet de lijn weten te passeren.
89' WISSEL: Boadu wordt vervangen door Familia-Castillo.
88' Een schot van Van de Streek gaat hard richting het doel van AZ. Doelman Bizot let goed op en keert de Utrechtse poging.
83' DOELPUNT AZ! Na dramatisch uitverdedigen van Warmerdam profiteert Stengs: 1-2.
De 1-2 van Stengs
81' WISSEL: Karlson eraf bij AZ, Aboukhlal erin.
77' WISSEL: FC Utrecht gaat aanvallender spelen. Middenvelder Bart Ramselaar wordt vervangen door aanvaller Adrián Dalmau.
76' Grote kans voor Kerk! Hij schiet hard van dichtbij. Doelman Bizot weet de poging maar net te keren.
75' Scherpre vrije trap van Koopmeiners. Tot geluk van FC Utrecht weet geen enkele AZ-speler de bal te raken.
73' "Het middenveld van FC Utrecht is op dit moment niet in staat om de bal lang in bezit te houden", ziet analist Gert Kruys.
65' WISSEL: Moussa Sylla komt erin voor de moegestreden Eljero Elia
64' DOELPUNT AZ! Na hands van Gustafson kreeg AZ een penalty. Koopmeiners faalt niet vanaf 11 meter: 1-1.
58' WISSEL: Bij AZ gaat Hakon Evjen eruit, Ferdy Druijf komt erin.
57' AZ wordt weer gevaarlijker. Van dichtbij kan Boadu schieten maar opnieuw is de doelman van FC Utrecht een sta in de weg.
55' Kerk komt er via de zijkant langs en geeft de bal voor. Hadzidiakos let goed op en zorgt dat de bal niet bij Elia aankomt.
48' Karlsson wordt weggestoken maar scoort niet, voor de derde keer vandaag laat doelman Oehlschlägel zien zijn mannetje te staan.
46' De tweede helft is begonnen.
45'+3 Het is rust in de Galgenwaard.
44' Warmerdam lijkt voorlopig verder te kunnen.
43' Warmerdam zit op de grond. Het is de vraag of de verdediger, die dit seizoen nog geen enkele minuut miste, verder kan.
36' In de counter is Kerk snel en gevaarlijk. Zijn poging gaat maar net voorlangs.
31' DOELPUNT! Een goede pass van Van der Maarel op Elia. Hij neemt de bal knap aan en omspeelt de doelman van AZ! Het is 1-0 voor FC Utrecht. Er werd nog gekeken of Elia buitenspel stond maar na bestudering van de beelden bleek dit niet zo te zijn.
De 1-0 van FC Utrecht
30' Nu is AZ via een hoekschop gevaarlijk. Het Alkmaarse gevaar wordt geweken door FC Utrecht.
22' "FC Utrecht moet aan de bal beter worden en rustig blijven", analyseert Gert Kruys.
20' Langzaamaan wordt AZ gevaarlijker. De Alkmaarders hebben verschillende kansen achter elkaar.
17' Een gevaarlijke vrije trap van Koopmeiners. Oehlschlägel redt opnieuw.
12' Een geweldige aanval van FC Utrecht eindigt op de borst van Ramselaar. Hij kan de bal net niet controleren waardoor hij naast gaat.
10' Daar was FC Utrecht eruit via Kerk. Zijn voorzet, die richting Elia ging, werd maar net onderschept door de verdediging van AZ.
7' Een hard schot van AZ-aanvaller Karsslon. De bal vliegt, met dank aan doelman Oehlschlägel. maar net naast het doel van FC Utrecht.
3' "FC Utrecht heeft de zaken verdedigend goed op orde", concluderen verslaggever Mark Kloostra en analist Gert Kruys na de openingsfase.
1' Er is afgetrapt in De Galgenwaard.

Opstellingen:

FC Utrecht: Oehlschlägel; Warmerdam, Hoogma, St.Jago, Van der Maarel; Ramselaar, Gustafson, Van Overeem; Elia, Van de Streek, Kerk
AZ: Bizot; Hatzidiakos, Koopmeiners, Sugawara, Midtsjø, Reijnders, Evjen, Boadu, Karlsson, Stengs

Warmlopen:

- Tot de selectie van AZ behoren twee oude bekenden van FC Utrecht: verdedigers Timo Letschert en Ramon Leeuwin.
- Bij FC Utrecht staan twee ex-spelers van AZ onder contract. Adam Maher en Joris van Overeem maakten de overstap van de club uit Alkmaar naar Utrecht.
- AZ verloor dit eredivisie-seizoen pas één keer. FC Utrecht moest al drie nederlagen slikken.
- Op dit moment is FC Utrecht met 16 punten de nummer drie van de eredivisie, AZ staat met tien punten meer vijfde.
- Van de 79 keer dat FC Utrecht en AZ in de eredivisie tegen elkaar speelden won AZ 38 keer. FC Utrecht won 28 keer en 13 keer eindigde het duel in een gelijkspel.