RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pieterse wil niet klagen na 'moddergevecht' in Dendermonde: 'Iedere race is nu mooi meegenomen'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Puck Pieterse is 23ste geworden bij de wereldbekerrit in het Belgische Dendermonde. De Amersfoortse zag dat Lucinda Brand haar jaar een passend slot gaf, door opnieuw met de zege aan te haal te gaan.

Je kon bijna niet normaal lopen, maar dat is ook cross he?"
Puck Pieterse

De wereldbekerrit werd verreden onder loodzware omstandigheden. Vooraf was het vlak voor de start onduidelijk of er überhaupt gekoerst zou worden in Dendermonde. Op dit moment woedt de storm 'Bella' door België en door de hevige regen en wind werd de Cofinnimo-brug van 65 meter geschrapt.

"Het was een hele zware cross, één groot weiland", liet de Amersfoortse weinig aan verbeelding over in gesprek met RTV Utrecht. "Rennen en dan met je enkels tot in de modder. Maar dat is ook cross hè", vervolgde Pieterse, die niet wilde klagen. "Iedere wedstrijd die we in coronatijd kunnen fietsen zijn mooi meegenomen."

RTV Utrecht-verslaggever Robert Claus sprak na afloop van de cross met Puck Pieterse


Bibberen in de blubber
Makkelijk was het ondanks de wijziging niet om te koersen. Met de knieën in de modder ging de achttienjarige Pieterse razend van start, maar vloog ze ook in haar jeugdige enthousiasme over de kop. Daarna was het voor Pieterse zaak om mee te blijven rijden in het veld en kwam ze op bijna 4 minuten van Brand binnen als 23ste. Tweede werd de Amerikaanse Clara Honsinger, de derde plaats ging naar Calmen Alvarado, waardoor er geen Vlaamse op het podium stond.

Volgens Pieterse kwam het door de combinatie van wind, regen en een modderig parcours veel op kracht aan. Daar moet ze het als jonge telg in het veld nog niet van hebben. "Blubber vind ik op zich wel leuk hoor, maar dit had weinig meer met techniek te maken. Het ging vooral om grote vermogens trappen. Even stilvallen kon niet, want dan stond je zo stil door de modder."

Klassement
In het klassement staat de jonge Pieterse ondanks de mindere klassering nog wel knap in de top 10. De Amersfoortse zakt van de zesde naar de tiende plaats. Met het oog op het WK moet Pieterse in de top 10 eindigen. "Alleen de eerste 25 krijgen punten. Daarom moest ik in de laatste ronde nog wel even echt aanzetten. Gelukkig was het niet voor niets", besloot Pieterse, die 'veilig' als 23ste binnenkwam. De Nederlandse winnares Brand blijft logischerwijs klassementsleider, gevold door Alvarado en Honsinger.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -