RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dijs hoort steeds meer bij de 'grote jongens': 'Dat is waar ik naartoe wil'

1/5
SOEST/PROVINCIE UTRECHT - Schaatser Wesly Dijs is bij het WK kwalificatietoernooi vierde geworden op de 1500 meter. De Soester komt daardoor nét tekort voor plaatsing voor het WK, maar mag zich wel opmaken voor wereldbekerwedstrijden.

Vooraf was ik heel gespannen en daarom was de ontlading net enorm groot"
Wesly Dijs

Rechtstreeks gevecht met Nuis
Patrick Roest en Thomas Krol verzekerden zich eerder op de middag van deelname aan het WK, dat in februari op het programma staat in Salt-Lake City in de Verenigde Staten. In de laatste rit was het de beurt aan Dijs, die het in een rechtstreeks gevecht moest opnemen tegen teamgenoot Kjeld Nuis. Daarin toonde Nuis zich met een tijd van 1.44,68 net iets sneller dan Dijs, de Soester was een paar honderste minder snel en moest daardoor genoegen nemen met een vierde plaats.

"We willen allebei hard schaatsen en stuwden elkaar naar een hoger niveau", reageerde Dijs in gesprek met RTV Utrecht na het bloedstollende gevecht met Nuis. "Natuurlijk gun ik hem een goede race, maar ik probeerde me ook met Kjeld te meten." Dat lukte zeker in de laatste fase goed, toen beide schaatsers elkaar voor een laatste keer moesten kruisen. "Toen zette ik alle zeilen bij en ging het gelukkig maar net goed. Uiteindelijk profiteerden we daar allebei van."

Wesly Dijs na afloop van zijn vierde plaats op de 1500 meter in gesprek met Bert Kous


Missie geslaagd
Het derde en laatste WK-ticket bij de mannen ging daardoor naar Nuis. Dijs moet het WK aan zich voorbij laten gaan, maar mag doordat hij bij de eerste vijf eindigde wel opmaken voor de wereldbekerwedstrijden. Vooraf vertelde Dijs aan RTV Utrecht dat hij daar niet ontevreden over zou zijn en dus is de missie van de Soester op de 1500 meter geslaagd.

Na afloop was hij blij dat het gelukt was. "Maar als je zó dichtbij bent blijft het zuur natuurlijk", aldus Dijs, die vooraf erg gespannen was. "De ontlading was vandaag enorm groot." Op het NK enkele weken terug deed Dijsook al goed mee, maar toen ontbraken enkele geduchte concurrenten. Zondag liet hij zien zich echt te kunnen meten met de grote jongens. "Aan het begin van het seizoen heb ik mezelf het doel gesteld in de top 5 te eindigen en daar kom ik steeds meer in de buurt."

Scheperkamp sneller dan Kramer
De 20-jarige Merijn Scheperkamp, lid van schaatsvereniging Zeist, werd 16e op de 1500 meter. Hij kwam weliswaar niet in de buurt van WK kwalificatie, maar opvallend was wel dat de jongeling Sven Kramer voor zich liet. De all-round routinier werd teleurstellende 17e. Scheperkamp schaatste zaterdag een PR op de 500 meter.

De jonge Merijn Scheperkamp blikte met RTV Utrecht terug op de tweede dag van de WK kwalificatie


Poutsma test zichzelf op de lange baan
Schaatster Selma Poutsma onderwierp zichzelf aan een test op de 500 meter. De Utrechtse - shorttrackster van origine - eindigde weliswaar niet bij de eerste vijf, maar was toch tevreden. "Ik en een aantal teamgenoten vinden het leuk om ook te experimenteren op de langebaan", aldus Poutsma, die een flinke verbetering van haar PR neerzette: van 38,66 naar 38,17 seconden.

Selma Poutsma verklaarde waarom ze als shorttrackster meedeed aan het langebaanschaatsen


"Mijn focus blijft op shorttrack, maar ik wil graag kijken hoever ik op de 500 meter kan komen, als ik mezelf blijf verbeteren", aldus Poutsma in gesprek met RTV Utrecht. De WK-tickets op de 500 meter gingen naar Femke Kok, Jutta Leerdam en Suzanne Schulting. Schulting heeft net als Poutsma haar oorsprong in het shorttrack.

 Selma Poutsma na haar 'experiment' op de 500 meter Selma Poutsma na haar 'experiment' op de 500 meter | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -