FC Utrecht sluit 2020 met gelijkspel tegen AZ in stijl af

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft aan de inhaalwedstrijd tegen AZ een gelijkspel overgehouden. Het duel eindigde, nadat beide ploegen een voorsprong hadden gehad, in 2-2.

Ranglijst

Door het gelijke spel gaat FC Utrecht met een puntentotaal van 17 de korte winterstop in. Dat is goed voor de tiende plek. FC Utrecht speelde in de eerste seizoenshelft acht keer gelijk. Het meeste van alle clubs in de eredivisie.

FC Utrecht pakt de voorsprong

FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier de grootste kansen. Vervolgens kroop AZ uit de schulp en was het onder andere via Karsslon en Stengs gevaarlijk. Net toen het Alkmaarse gevaar was gaan liggen sloeg FC Utrecht toe.
Een goede pass van Mark van der Maarel zorgde ervoor dat Eljero Elia alleen voor Bizot kwam te staan. Dit deed de aanvaller door de bal magistraal aan te nemen, vervolgens omspeelde Elia de doelman van AZ: 1-0.

Oehlschlägel blinkt uit

FC Utrecht wist die voorsprong tot aan de rust vlak te houden. Al vrij snel in de tweede helft was AZ dichtbij de gelijkmaker. Nadat Karlsson was weggestoken liet doelman Oehlschlägel voor derde keer zien zijn mannetje te staan. Niet veel later liet de Duitse doelman zich opnieuw zien nadat Boadu van dichtbij op doel schoot.
In de 64e minuut kon Oehlschlägel zich echt tot de man van de wedstrijd kronen. AZ kreeg na hands van Simon Gustafson een strafschop. Het lukte de Duitse sluitpost echter niet om de bal van Teun Koopmeiners te keren waardoor de 1-1 op het scorebord kwam.
Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen. In de 83e minuut verdedigde Warmderdam slecht uit. Hij leverde de bal in bij AZ, waarna Stengs profiteerde en de 1-2 tegen de touwen schoot.

Dekselse Dalmau

Wat volgde was een legio aan kansen voor de thuisploeg via onder andere Dalmau, Hoogma en Sylla. FC Utrecht kreeg uiteindelijk wat het verdiende. In de derde minuut van de blessuretijd wist Dalmau van dichtbij binnen te tikken: 2-2. Het was voor de tweede keer in een week tijd dat de Spanjaard in de slotfase namens FC Utrecht wist te scoren.
31' Eljero Elia (1-0)
64' Teun Koopmeiners (1-1)
83' Calvin Stengs (1-2)
90+3 Adrián Dalmau (2-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.