Lars van der Haar verklaart 'afstappen': 'Kwam de koudwaterschok niet meer te boven'

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar is afgestapt bij de wereldbekerrit in het Belgische Dendermonde. De Woudenberger had het lastig in het loodzware modderparcours en haakte halverwege af. De winst ging naar Wout van Aert, die zich juist als een vis in het water voelde en met veel machtsvertoon wereldkampioen Mathieu van der Poel (met een voorsprong van bijna 3 minuten) versloeg.
Ik kwam ten val en ging letterlijk kopje onder in een diepe plas water
Lars van der Haar
Voorafgaand aan de rit had bondscoach Gerben de Knecht van Nederland al aangegeven dat het misschien onverantwoord was om de wedstrijd doorgang te laten vinden. Van der Haar was dat ongetwijfeld met zijn keuzeheer eens, want de kleine Woudenberger gedijd vaak niet goed onder deze condities. Dat was zondag in Dendermonde, bij de derde wereldbekerwedstrijd van dit seizoen niet anders. Na een slechte start vocht Van der Haar zich terug naar plaats twaalf, maar halverwege moest hij toch afhaken. Dat gold ook Kyle Agterberg uit Maartensdijk.
Aan RTV Utrecht liet Van der Haar weten waarom hij afstapte. "Ik kwam eigenlijk net op stoom na een slechte start waar ik uit mn pedaal schoot bij het vertrek. Toen kwam ik slecht ten val en ging ik letterlijk kopje onder in een diepe plas water. Die schok van het koude water deed me blokkeren en daarna verloor heel veel tijd en plekken. Ik kreeg het niet warm genoeg meer en daarom ben ik afgestapt."

Klassement

Van Aert pakt dankzij zijn oppermachtige overwinning de leiding in het klassement. Michael van Turenhout is na 'Dendermonde' tweede en Van der Poel derde.

Van der Haar doet slechte zaken met oog op WK

Voor Van der Haar was het zaak de rit in Dendermonde tenminste uit te rijden, zodat hij punten zou krijgen met het oog op WK veldrijden dat eind januari op het programma staat. Als hij in de UCI-top 10 staat tegen die tijd, mag hij bij het WK op de eerste startrij beginnen.
Doordat hij zondag geen punt pakte in Dendermonde zakte hij op die ranglijst naar de zesde plaats. Op Nieuwjaarsdag, 1 januari, wordt de volgende veldbekerrit verreden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.