Gelijkspel geeft FC Utrecht vertrouwen richting 2021: 'Het jaar dat het onze kant op moet vallen'

© Orange Pictures
UTRECHT - Voor FC Utrecht kan het niet snel genoeg 2021 zijn. Dit jaar kende de club veel ongeluk en tegenslagen. Tegen AZ pakte FC Utrecht zondag een knap punt. De spelers zijn ervan overtuigd dat dit de start is van nog meer goede resultaten in het nieuwe jaar.
De spirit die we hebben laten zien vandaag is positief
Adrián Dalmau
Het duel tussen FC Utrecht en AZ eindigde in 2-2. "Het was een gekke aanloop naar deze wedstrijd toe, ook vanwege kerst", blikt Mark van der Maarel terug op het duel met AZ. "Met hun tempo in de tweede helft hadden we wel echt moeite. Dat we dan alsnog die veerkracht tonen en die 2-2 maken is heel knap."
Het is een bewogen jaar geweest en het heeft niet altijd meegezeten
Mark van der Maarel
De 2-2 werd gemaakt door Adrián Dalmau. Eerder deze week maakte hij tegen FC Emmen al de winnende. "Ik miste het gevoel om te scoren", aldus de Spaanse spits. "Vandaag was het dan niet de winnende, maar wel een belangrijke. Ook voor mij persoonlijk."
Doelpuntenmaker Adrián Dalmau in gesprek met verslaggever Mark Kloostra
"Het was geen makkelijk doelpunt. Het was ook een typische goal voor mij. Ik ben er heel blij mee", aldus Dalmau.

Gelijkspel goed voor vertrouwen

Tegen topploegen als PSV en Ajax wist FC Utrecht weerstand te tonen. Maar de duels werden wel verloren. Nu, tegen AZ, was het juist FC Utrecht dat zich van een achterstand naar een punt knokte. "Ik denk wel dat we die stap gemaakt hebben. Ook al lieten we toen ook zien dat we onze rug konden rechten, alleen toen stonden we aan de verkeerde kant van de score", zegt Van der Maarel.
Zodra ik de kans krijg dan moet ik mij laten zien
Adrián Dalmau
"De spirit die we hebben laten zien vandaag is positief", vervolgde Dalmau. "Na de winterstop moeten we gaan zorgen dat we gaan winnen", aldus de spits die op de bank begon. "Daar ben ik niet blij mee. Maar zodra ik de kans krijg dan moet ik mij laten zien. Vandaag heb ik dat opnieuw gedaan."
Door het punt tegen AZ sluit FC Utrecht het gezicht met een kleine glimlach af. "Het is een bewogen jaar geweest en het heeft niet altijd meegezeten, dus dan is dit fijn. Het is bizar wat er allemaal gebeurd is. Ik hoop dat 2021 het jaar gaat zijn waarin alles de goede kant op gaat vallen", blikte Van der Maarel vooruit.
Mark van der Maarel was blij met het punt en kijkt uit naar 2021

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.