RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veenendaal-Veenendaal op 21 en 22 mei

VEENENDAAL - De wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal wordt in 2021 op 21 en 22 mei gereden. Dat blijkt uit de door de internationale wielerunie UCI gepresenteerde wielerkalender. De vrouwen rijden in Veenendaal op vrijdag 21 mei, de mannen een dag later.

De planning van de UCI is onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond Corna, beseft organisatievoorzitter André Homma. "Als blijkt dat het evenement te veel risico met zich meeneemt, dan parkeren we de plannen. In de voorbereiding gaan we er van uit dat we op 21 en 22 mei kunnen starten, met de intentie om er een echt wielerfeest van te maken."

Veenendaal-Veenendaal staat sinds 1985 op de wielerkalender. In dat jaar won Joop Zoetemelk. In latere jaren werd de race ook gewonnen door Jean-Paul van Poppel, Tom Boonen, Edward Boasson-Hagen en Dylan Groenewegen. De eerste Veenendaal-Veenendaal werd in 2018 gewonnen door Annemiek van Vleuten.

De organisatie van het evenement organiseert in 2021 ook randprogramma in Veenendaal en omgeving. André Homma: "We denken aan onder meer een toertocht voor aangepaste sporters, Veenendaal-Veenendaal goes Electric, een fietsparcours voor kinderen en misschien een Dikke Bandenrace", zegt André Homma. "Veenendaal-Veenendaal is namelijk meer dan alleen een wedstrijd. Het moet een evenement zijn voor de hele gemeente Veenendaal. Inwoners en ondernemers willen we het gevoel geven dat ze erbij horen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -