DOVO moet ambities temperen door financiële problemen

© website DOVO
VEENENDAAL - Voetbalclub DOVO moet haar sportieve ambities bijstellen. De Veenendaalse derde divisionist hoopte de komende seizoenen promotie naar de tweede divisie te bewerkstelligen, maar spreekt nu 'handhaving in de derde divisie' uit als doelstelling.
De Veenendaalse club moet snijden in het spelersbudget en verwacht daardoor de komende jaren niet te kunnen strijden om promotie. De financiële teruggang heeft direct te maken met het missen van sponsorinkomsten als gevolg van de Coronacrisis, maar ook met resultaten uit het verleden die nog goed gemaakt moeten worden.
Volgens een persbericht dat DOVO heeft verstuurd is de financiële teruggang een behoorlijke. Daardoor zal de club de komende seizoenen vaker een beroep moeten doen op zelfopgeleide spelers, in plaats van duurdere spelers van buiten aan te trekken.

Volgend seizoen

Wat de directe gevolgen zijn voor de selectie voor het seizoen 2021-2022 is nog niet te zeggen. Duidelijk is wel dat er nu al een aantal spelers hun vertrek hebben aangekondigd. Simon van Zeelst en Mitchell de Zwart spelen volgend jaar voor SteDoCo en Quincy Arends verkast naar Sportlust'46. Beide clubs spelen net als DOVO in de derde divisie.
Hoofdtrainer en technisch manager Scott Calderwood
Hoofdtrainer en technisch manager Scott Calderwood © Orange Pictures
Gezien de mededeling van het bestuur lijkt het er niet op dat zij de laatste spelers zijn die DOVO na dit seizoen gaan verlaten. Technisch-manager en hoofdtrainer Scott Calderwood zal volgens de club komend seizoen een interessante mix van eigen jongens en ervaren spelers die binnen de mogelijkheden passen tot zijn beschikking hebben. Die mix moet volgens het bestuur voldoende zijn voor handhaving in de derde divisie.
DOVO was jarenlang de toonaangevende club in Veenendaal. De club behaalde sinds de invoering van een landelijke zaterdagcompetitie in 1970 acht afdelingstitels op het hoogste niveau. Nadat de club in 2010, bij de invoering van de topklasse, de boot miste heeft GVVV de rol van 'beste club van Veenendaal' overgenomen.
DOVO had de ambitie om binnen afzienbare tijd GVVV weer van de troon te stoten, maar moet die doelstelling nu in de ijskast zetten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.