RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels-icoon Maikel de Harder stopt

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Maikel de Harder stopt na dit seizoen met voetballen. De middenvelder van IJsselmeervogels kan zijn sportloopbaan niet meer combineren met zijn schildersbedrijf en zijn jonge gezin.

De 30-jarige De Harder speelde sinds 2009 308 duels in de hoofdmacht van IJsselmeervogels. Daarin scoorde hij 77 doelpunten. In 2009 en 2010 werd hij met de Vogels afdelingskampioen in de hoofdklasse. In 2010 won hij de zaterdagtitel ťn het landskampioenschap. In 2011 pakte hij de titel in de topklasse zaterdag en de landstitel door zondagkampioen FC Oss over twee duels te verslaan.

De geboren Spakenburger begon met voetballen bij IJsselmeervogels, maar stapte als 12-jarige over naar Ajax, waar hij in een lichting speelde met onder meer Daley Blind. Na vier jaar bij Ajax keerde hij terug in de jeugd van de Vogels, om een jaar later over te stappen naar FC Utrecht. Daar speelde hij twee seizoenen, waarna hij in 2009 opnieuw terugkeerde bij 'zijn' IJsselmeervogels.

In het seizoen 2016/2017 raakte hij zijn basisplaats kwijt. Na een korte flirt met buurman en aartsrivaal Spakenburg, stapte hij in de winterstop over naar DOVO. Na een half jaar DOVO verkaste hij naar Eemdijk. Met die club promoveerde hij naar de derde divisie, waarna hij in de zomer van 2018 voor de derde en laatste keer terugkeerde bij IJsselmeervogels.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -