Dik verdiende zege Jong FC Utrecht op zeer matig FC Den Bosch

Ruben Kluivert heeft de 3-1 binnen gekopt
Ruben Kluivert heeft de 3-1 binnen gekopt © Orange Pictures
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie een dikverdiende overwinning geboekt op FC Den Bosch. De formatie van Ab Plugboer won na een 2-0 ruststand met 3-1. Oussama Alou en Hicham Acheffay scoorden voor rust voor Jong FC Utrecht, Ruben Kluivert deed dat in de tweede helft. De Bossche treffer waarmee Paco van Moorssel die vlak na rust de 2-1 aantekende was de mooiste van een ijskoude avond. Jong FC Utrecht klimt door de overwinning naar de twaalfde plaats.

2-1 in plaats van 3-0

Na rust had Jong FC Utrecht de 3-0 moeten maken, maar de pass van Tim Pieters op de geheel vrijstaande Oussama Alou was niet zuiver. Uit de tegenaanval viel de 2-1. "Wij zeiden het op de bank tegen elkaar, hier hadden we de wedstrijd in het slot moeten gooien", zei Ab Plugboer na afloop. "Gelukkig maakten we de 3-1 alsnog."
Het was uiteindelijk Ruben Kluivert die de Utrechtse beloften in veilige haven kopte. De verdediger, zoon van oud-international Patrick Kluivert, bekroonde met zijn treffer een prima wedstrijd. "Het was wel een beetje een gelukje", aldus de uitblinker. "Maar lekker dat hij erin zat."
Jong FC Utrecht miste de spelers uit de A-selectie die nog wel speelgerechtigd zijn voor het beloftenteam. Zij moeten in deze drukke periode beschikbaar blijven voor de ploeg van René Hake. Dus geen Christopher Mamengi, Ody Velanas, Thijmen Nijhuis en Daniel Arzani, maar een elftal met een gemiddelde leeftijd van 19,5 jaar.
"Daar ben ik ook het meest blij om, dat je ziet dat er in de opleiding stappen gezet worden", aldus Plugboer. "Want vergis je niet, het niveau waarop ze geacteerd hebben, dat is een goed niveau."

'Drie trainers in één seizoen geeft teveel onrust'

Plugboer is tot het einde van het seizoen de trainer van Jong FC Utrecht, hoewel hij bij zijn aantreden aangaf de voorkeur te geven aan zijn functie als talentbegeleider. "Maar deze ploeg is ook gebaat bij rust", aldus de Volendammer. "Ik heb zelf als speler van FC Utrecht een keer drie trainers gehad in één seizoen, dat geeft veel onrust. Dat zou geen goeie zaak zijn."
Vrijdag speelt Jong FC Utrecht de volgende competitiewedstrijd, uit tegen MVV. Dat duel zou aanvankelijk op 21.00 uur beginnen, maar is verzet naar 18.45 uur.